El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Jueves, 2 de mayo de 2024

Compromís i EUPV demanen més diners per a ocupació per a aprovar el suplement de crèdit de l’Ajuntament d’Onda

14/05/2016 | 08:55 h
Comentarios
0

Compromís i EUPV han criticat "l'escassa quantitat" que es dedicava a l'ocupació en el suplement de crèdit d'uns dos milions d'euros dels romanents de Tresoreria de 2015 de l'Ajuntamen d'Onda. Això va motivar el seu vot negatiu, juntament amb el PP, a la proposta presentada per l'equip de govern en el ple de dimecres, que va ser rebutjada.

EUPV ha fet públic un comunicat, que literalment diu així:

"Els pressupostos seràn d'esquerres, o no seràn

El grup municipal d'Esquerra Unida d'Onda va votar en contra dels pressupostos presentats per l'equip de govern en el plenari d'aquest dimecres.

Aquest "NO" està basat en uns motius contundents:

El primer és que de totes les nostres exigències, només es va acceptar una (reforma del camí del Aguillador), que ja era un punt d'un altre grup municipal.

A més, com ja vam manifestar la setmana passada, el sentit positiu de la nostra votació dependria de si l'equip de govern es mostrara disposat a dotar de pressupost a l'empresa municipal de serveis.

La seua negativa a acceptar la nostra major reivindicació en aquest debat dels pressupostos, que és la de crear ocupació estable i de qualitat per a la gent d'Onda, no ens deixa altra opció que la de votar en contra d'uns pressupostos que, per altra part, no comprenem per a què estan destinats exactament, ja que falta concreció en moltes de les partides.

Reiterem una vegada més, que la nostra prioritat és la de crear ocupació, i és per això que estem disposats a seure'ns per a parlar de l'empresa municipal de serveis, ÚNICA garantia de que l'Ajuntament puga crear ocupació, i de pas allunyar-se de les empreses de treball temporal, que només porten precarietat i explotació per a les treballadores i teballadors.

Considerem que la pilota està al teulat del grup socialista, ja que d'aquestos depèn que es puguen tirar endavant les polítiques per les quals nosaltres i altres grups els vam votar per a què ocuparen el govern local, cosa que convé recordar-los sovint, com també recordar-los que la meitat de 21 (el total de regidors a l'Ajuntament) no és 8 (els regidors del grup socialista).

Així doncs, instem al govern a què repense la nostra oferta de votar "SI" a aquestos pressupostos, sempre que tinguem el compromís de què l'empresa municipal serà una realitat per al poble d'Onda.

Pensem que entre tots és possible arribar a acords, com per exemple en les nostres mocions sobre sanitat (carril ràpid fins a l'Hospital la Plana i la SAMU) i sobre seguretat als passos de vianants, ambdues aprovades al plenari per unanimitat", acaba textualmente el comunicat d'EUPV-Onda.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís, Lluís Pastor Catalan, ha criticat en roda de premsa que del suplement de crèdits “només es dedicava a ocupació un 8% i un ínfim 5% a benestar social”. El valencianista ha acusat l'equip de govern de “mentir” en afirmar que no havien presentat cap proposta, “que ja els vam fer en plens anteriors, per escrit o en reunions”.

A més de l'ocupació, Pastor s'ha referit a dues aportacions més del seu grup: augmentar les subvencions per a associacions i clubs esportius, i duplicar la partida destinada a normalització lingüística. "Davant de la nostra petició, l'únic que han fet és preveure 40.000euros per a activitats esportives, per a fer grans events, quan qui necessita diners són els clubs i associaciones, que ara han augmentat d'assistents a les escoles o de socis", ha manifestat Pastor.

“Nosaltres no hem paralitzat la gestió. La paràlisi ve des de fa mesos per la incompetència del PSOE i ens penedim d'haver votat a Huguet com a alcalde, ja que no practiquen polítiques d'esquerra, sinó partidistes i 'florero'”, ha afegit el regidor de Compromís.

"Haurien de demanar disculpes al funcionariat per haver-los utilitzat com a hostatges en dir que per la nostra culpa no es poden pagar les hores extraordinàries, quan fa només quatre mesos que està vient el pressupost. O van preveure poca quantitat o els han fet treballar com a esclaus", ha conclòs Lluís Pastor Catalan.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.