El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Lunes, 29 de abril de 2024

El Ple de l’Ajuntament declara per unanimitat Onda ‘poble refugi’ per assilats

10/09/2015 | 09:14 h
Comentarios
4

(32 fotos) El Ple de l'Ajuntament d'Onda de setembre, celebrat la vesprada-nit de dimecres amb el saló de gom a gom, ha aprovat una declaració institucional per la qual es declara el municipi 'poble refugi'. En principi era una moció presentada per Compromis, OSSP i EUPV, que han assumit després també PSPV-PSOE, PP i Ciutadans.

Entre els acords de la declaració figura que l'Ajuntament d'Onda es compromet a fer una crida a la ciutadania per a fer un cens de famílies acollidores. Un altre dels punts, "ficar a disposició de les persones refugiades l'edifici annex a l'ermitori del Salvador, on es disposa de llits, per a rebre a les persones que així ho necessiten", queda condicionat a l'informe que l'alcalde, Ximo Huguet Lecha, demanarà ara als tècnics municipals.

L'Ajuntament d'Onda també parlarà amb les ONG locals perquè incloguen "a aquests éssers humans en els seus programes de menjador i banc d'aliments". També es compromet a traslladar la iniciativa de declarar Onda 'poble refugi' a les ONG que estan treballant "en camps de refugiats o zones d'arribada de refugiats per a gestionar la possible acollida".

Per últim, l'Ajuntament d'Onda es compromet "a demanar formalment als governs europeus, inclòs el govern espanyol, que posen per davant els Drets Humans i acullen com es mereixen les persones que fugen de la misèria i/o la guerra, i que apliquen la política per intervindre en l'origen del problema i no per afegir sofriment a les víctimes'.

Fora d'això, el Ple ha tingut bastant de 'circ' com han qualificat la majoria de persones que han intervingut referint-se a les que tenien enfront. Inclòs un canvi repentí de vot per part de Compromís i OSSP, que han passat en qüestió de segons de l'abstenció al vot en contra a una esmena a la totalitat del PP al dictamen de la comissió sobre la modificació de les taxes d'assistència a les activitats formatives. Davant d'un empat a 9 vots (PP, per una banda i PSPV-PSOE i EUPV, per l'altra) s'ha hagut de repetir la votació i es quan s'ha produït el canvi. Finalment s'ha aprovat el dictamen amb les noves taxes.

 

Dimissió a la Junta de Govern

També ha tingut bastant de 'circ' que el PSPV-PSOE recriminara a Compromís, soci de govern a  la Generalitat, que tinguera una assessora en la Conselleria de Transparència, quan totes les conselleries i la Presidència de la Generalitat en tenen. Era a compte de la moció presentada per Compromís, OSSP i EUPV que fa referència al decret d’alcaldia pel qual l’equip de govern va contractar a una 'assessora' mitjançant un contracte menor per a “promocionar la marca Onda”.

Respecte a aquest contracte el regidor de Compromís, Lluís  Pastor Catalan, ha declarat que “entenem que no s’està realitzant el treball per al qual es va fer aquest decret, en lloc de promoure la marca Onda s’està promovent la marca PSOE i la marca Ximo Huguet fent notes de premsa en nom de l’Ajuntament de manera partidista i donant només la informació que li convé a l’equip de govern”. En aquesta moció s'invita l'alcalde a la retirada del contracte i s'acorda la creació d'una Comissió de Transparència, formada per una persona de cada grupo polític municipal i que la presidència no l'ostente ningú de l'equip de govern. La Comissió s'haurà de crear, ja que la moció va tindre 12 vots a favor (PP, Compromís, OSSP i EUPV), 8 en contra (PSPV-PSOE) i una abstenció (Pascual Mundina Sol, de Ciutadans.

Per la posició del PSPV-PSOE en aquest tema i per altres qüestions, com per exemple no donar suport en el Ple anterior a la seua proposta de portal de la transparència, el regidor de Compromís, Lluís Pastor Catalan, presenta aquesta setmana la dimissió com a membre de la Junta de Govern.

 

Es cobrarà l'IBI a l'esglèsia

També s'ha aprovat una moció d'EUPV perquè es cobre l'impost de bens immobles (IBI) a l'esglèsia catòlica i d'altres confessions pels edificis i propietats no monumentals. Ha tingut el suport de PSPV-PSOE, Compromís, OSSP i EUPV, el vot en contra del PP i l'abstenció de Ciutadans.

Comentarios:
4
Anonimo
10/09/2015 | 16:45 h
#
En Onda, hay muchas casas abandonadas y vacías. Pueden vivir familias refugiadas en estas casas.
Piensa antes de escribir
10/09/2015 | 20:56 h
#
Si fuera tu casa la vacía, seguro que no te gustaría que la ocuparan.
Anónimo
16/09/2015 | 16:08 h
#
Van a cobrar IBI a la Iglesia, pero van a pedir a Caritas que les ayude con los refugiados.
Respuesta
23/09/2015 | 17:19 h
#
Estos de la izquierda son así
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.