El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Martes, 30 de abril de 2024

Lliurades les distincions a la campanya de promoció del valencià a restaurants per l’Ajuntament d’Onda

18/05/2015 | 20:57 h
Comentarios
0

L'Ajuntament d'Onda entregat la vesprada d'aquest dilluns els segells de qualitat als restaurants que han participat en alguna de les tres fases de la campanya 'Menú Teatre, en Valencià', l'última de les quals és un curs d'atenció al públic, que encara està realitzant-se.

A més, també ha implicat la traducció de les cartes i menús al valencià i la preparació d'un menú especial en valencià per als dies de teatre, en els deu restaurants que han participat, vuit dels quals, han recollit la distinció en un acte al Saló de Plens de la Casa de la Vila.




"Amb este segell, els restaurants posen de manifest que en el seu local s'atén perfectament en valencià i ara, amb esta credencial que els restaurants poden col·locar en un lloc visible dels seus negocis, el client sap que pot ser atés en qualsevol dels dos idiomes. Gràcies a esta iniciativa, els restaurants d'Onda oferiran un element més de qualitat i un distintiu que evidència la seua formació i la millor atenció dels seus clients", indica una nota del Departamento de Comunicació de l'Ajuntament.

La tinent d'alcalde de Cultura i Educació, àrea de la qual depèn el departament de Normalització Lingüística, Maria Dolores Feliu Garcia, ha explicat a l'inici de l'acte que "amb aquestes accions aconseguim promocionar la restauració local, millorar la qualitat del seu servei al disposar dels recursos humans i materials necessaris per a adaptar a les preferències del propi client o clienta la llengua empleada en l'atenció i promocionar la cultura i l'ús del valencià, tant a nivell oral com en les comunicacions escrites més bàsiques com són menús, plats del dia, ofertes…".

També ha intervingut el director de l'Escola d'Hostaleria i Turisme i Indústries Agroalimentàries, Manuel Martín-Lorente Díaz-Mínguez, que ha destacat la importància econòmica del sector i també la necessitat de la formació en valencià en el mateix.
El curs que imparteix la llicenciada en Filologia Catalana, Roser García Piñón, d'Onda, focalitza de forma específica en les necessitats del propi sector ajudant a la normalització i difussió de les paraules i expressions que s'usen en el sector de la restauració.

En la primera fase, els deu restaurants participants han creat un menú especial per a les nits de teatre a Onda, amb horaris adaptats a les representacions de les obres, perquè el públic ondense i els visitants pugueren disfrutar tant de la bona gastronomia com de la cultura.

La segona fase ha consistit a posar el departament de Normalització Lingüística de l'Ajuntament d'Onda al servei de cada restaurant per a la traducció al valencià i a l'anglès de la seua carta i, finalment, l'entrega d'aquest segell de qualitat.

Després del lliurament de le distincions per part de l'alcalde, Salvador Aguiella Ramos, a vuit dels deu restaurants participants com ara Manà Bar (foto), ell mateix ha agraït l'interés d'aquest establiments i el suport a la campanya.

Finalment, María Dolores Feliu García ha tornat a prendre la paraula per a recordar les campanyes que ha dut a terme l'Ajuntament, com 'Les Rebaixes són en valencià' o la que va unir a forns i pastisseries davall el lema 'En valencià està mes bó. El teu pa al teu forn'.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.