El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Domingo, 5 de mayo de 2024

El Centre Cultural de Suera lliura els VIII Premis Literaris i celebra la Fira del LLibre

29/04/2014 | 08:12 h
Comentarios
0

El Centre Cultural de Suera ha celebrat  aquest cap de setmana la festa literària, amb el lliurament dels VIII Premis Literaris, dissabte de vesprada a l'auditori de la Unió Musical, i la Fira del LLibre, diumenge de matí a la plaça.

L'acte de lliurament l'ha presentat la jove Gemma Soriano Barceló, mentre la secretària del jurat, Amèlia Poles Arrandis, s'encarregava d'anar llegint l'acta del jurat, format també per Vicent Fausto, que com a president va intervenir en primer lloc, Óscar Pérez Silvestre, Rosa Doñate Sorribes i María José Serrano Serrano.

Per part de l'Ajuntament va parlar la tinent d'alcalde de Cultura, Miriam Arrandis Garcia, i després ja es va anar llegint l'acta i lliurant els premis a les persones guanyadores presents, segons els següent veredite del jurat:

Poesia escolar

Premi de Poesia Castell de Suera, patrocinat per Suminis-3, dotat amb trofeu, diploma i 20 euros, al treball que porta per títol L’Amistat, per ser els seus versos un cant molt sentit al noble sentiment de l’amistat.Oberta la plica, el guanyador resulta ser Najet Vizcaíno Heredia, de Vila-real (que va recollir el premi al final de l'acte).

Accèssit al Premi de Poesia Castell de Suera, patrocinat per Jardineria Manuel Pachón dotat amb trofeu i diploma, al treball que porta per títol L’estiu, per la gràcia amb què expressa escenes de la vida quotidiana en un dia d’estiu.Oberta la plica, la guanyadora resulta ser Claudia Rodríguez Muñoz, de l’Alcora.

 

Narrativa escolar:

Premi de Narrativa Suera Alta, patrocinat per Climobal Climatización, dotat amb trofeu, diploma i 20 euros, al treball que porta per títol Estranyes casualitats?, per la construcció d’un relat ple de fantasia, fruit d’una gran capacitat d’inventiva. Oberta la plica, la guanyadora resulta ser Paula Núñez Lorenzo,de Vila-real.

Accèssit al Premi de Narrativa Suera Alta, patrocinat per Restaurant El Celler, dotat amb trofeu i diploma, al treball que porta per títol És molt bo somiar, per la gràcia amb què narra un somni on es fan relitat els desitjos i les il.lusions infantils. Oberta la plica, el guanyador resulta ser Ayub El Hilali Machrouhi, de l’Alcora.

Accèssit al Premi de Narrativa Suera Alta, patrocinat per Comerciants de Suera, dotat amb trofeu i diploma, al treball que porta per títol El poble que no celebrava el Carnestoltes, per l’encertada narració en què es relata com podem fer feliços els altres amb una festa popular. Oberta la plica, el guanyador resulta ser Daniel Pérez Murillo, de l’Alcora.

 

Poesia adults

Premi de Poesia Castell de Suera, patrocinat per l’Ajuntament de Suera, dotat amb trofeu, diploma i 250 euros, al treball que porta per títol Naufragi,pel tractament sincer i directe d'un tema que ateny l'estat interior, tan generalitzable com els colps que ens fa la vida de mil maneres. Oberta la plica, el guanyador resulta ser Pascual R. Huedo Dordà, de Castelló.

 

Narrativa adults

Premi de Narrativa Suera Alta, patrocinat per Papelería Salvador, dotat amb trofeu, diploma i 250 euros, al treball que porta per títol Llavor de carabassa, per una història escrita amb gran correcció lèxica i ortogràfica i amb un vocabulari ric i variat, que manté l’interés del lector fins el final. Oberta la plica, el guanyador resulta ser Enric Abad i Lluch, d’Ontinyent.

En la segona part, dedicada a la música, van actuar José Ramón Chorva Miguel, d'Onda, a la guitarra, i alberto Martí Navarro, de Suera, a la flauta, que van interpretar quatre obres composades pel primer.

Acabat l'acte, es va fer un berenar-sopar a les portes de l'auditori de la Unió Musical Santa Cecília.

Diumenge de matí es va fer la Fira del Llibre i van signar exemplars del volum amb les obres guanyadores dels VII Premis Literaris Poble de Suera Laura Vilar Gómez, Carla Chiva Torres, David Garcia Hervàs, Inma César Garrucho, Celia Salvador Macián, Anna Safont Martí, Javier Aguilella Casalta. Joan de Déu Prats Matute i Àngel Fabregat i Morera. En l'acte de dissabte van rebre un exemplar del llibre presentat pel president del Centre Cultural de Suera, Enrique Salvador Sancho, amb portada dissenyada per Delia Sorribes.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.