El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Miércoles, 15 de mayo de 2024

Emotiu homenatge de Suera a Joan Palanques Gimeno

07/08/2013 | 08:55 h
Comentarios
0

La nit d'aquest dimarts, el poble de Suera ha oferit un emotiu homenatge a Joan Palanques Gimeno, mort de càncer l'any passat i que va ser un gran impulsor de la cultura, el teatre i la mùsica, a través del Centre Cultural Suera, organitzador de l'acte.

Amb el Fossaret i els voltants plens de gom a gom, es van projectar al principi i al final uns àudiovisuals realitzats pel seu gran amic de Joan Palanques i company d'iniciatives culturals Manuel Torner Cervelló. Dos amics més, Roberto Ruiz i Jesús Garcia Talaya, van ser els primers a intervindre i comptar les vivències personals amb l'homenatjat.

Més tard va ser l'alcalde, José Pascual Martí García, el que va explicar la trajectòria de Palanques, amb el qual va col.laborar estretament, quan Martí era president del Centre Cultural Suera i també en el grup de teatre Corfa amarga. Una coral de sòcies del Centre, acompanyades a la guitarra, van interpretar dos cançonetes de l'obra teatral El cigroner de Vilafreda, escrit conjuntament per Palanques amb Vicent Pallarés Porcar, que també va intervindre a l'acte, sobre una idea en la que havia participat igualment Martí.

Finalment, Miriam Arrandis Garcia va llegir la narració de Joan Palanques Gimeno sobre La violeta, la societat cooperativa i recreativa que va funcionar a Suera fins que va ser incautada després de la guerra civil espanyola.

 

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.