El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Jueves, 2 de mayo de 2024

Javi Aguilella guanya el premi de poesia Castell de Suera, en un cap de setmana molt literari

22/04/2013 | 13:47 h
Comentarios
0

L'onder Javi Aguilella ha guanyat el premi de poesia Castell de Suera, patrocinat per l'Ajuntament d'aquest poble dins els VII Premis Literaris que organitza el Centre Cultural i que es van atorgar aquest dissabte. Diumenge es va fer la Fira del Llibre.

El premis es van donar a conèixer en un acte celebrat a l'auditori de la Unió Musical de Suera, al temps que es presentava el llibre on es recullen els treballs guardonats a l'edició de 2012. L'acte va ser presentat per Gemma Soriano Barceló, que va anar entrevistant les persones guardonades.
Amèlia Poles Arrandis, secretària de jurat del VII Premis Literaris Poble de Suera va anar llegint l'acta, mentre anaven pujant a l'escenari les persones guanyadores d'aquesta edició.
En categoria escolar, Laura Vilar Gómez, de l'Alcora, va guanyar amb el treball Un passeig pel bosc, el premi de poesia Castell de Suera, amb un accèssit per a Carla Chiva Torres, també de l'Alcora. En la modalitat local va ser per a David Garcia Hervàs, per l'obra Els cinc pollets.

Imma César Garrucho, igualmente de l'Alcora, va guanyar, amb El xiquet pobre i la seua bicicleta, el premi de narrativa Suera Alta, del qual es va concedir un accèssit a Anna Safont Martí, de Suera, per Si fumes et pot perjudicar molt. La millor autora local va ser Celia Salvador Macián, amb Els cigrons vermells.


Pel que fa als adults, a més de Javi Aguilella, que va guanyar pel poema L'arbre i la dona, el primer que escriu en valencià, el premi de narrativa Suera Alta va ser per a Joan de Déu Prats Matute, de Barcelona, amb el relat L'Elvira i la cançoneta valenciana. Es va concedir un accèssit a l'obra L'home calcat, d'Àngel Fabregat i Morera, de Belianes (Lleida). Va recollir el premi en el seu nom Juanjo Piquer, del Centre Cultural Suera.

El jurat va acordar, per unanimitat, declarar desert el premi d'assaig Fonts de Suera. Després del lliurament de premis, l'Agrupació Coral de Suera, dirigida per Alberto Martí Navarro, va interpretar tres cançons. Estava prevista l'estrena de La veu de l'Espadà, però es va ajornar per la convalescència del seu autor, Vicent Fausto i Serrano.

Per a finalitzar l'acte, després de la presentació del llibre amb les obres guanyadores de l'any passat, es van donar obsequis a les empreses i persones col·laboradores.

Fira del Llibre

La plaça Major de Suera ha servit aquest diumenge d'escenari a la Fira del Llibre més matinera de la comarca, celebrada al voltant del 23 d'abril. A més de les parades amb llibres i DVD sobre el poble, el Centre Cultural ha muntat un petit envelat on signaven llibres dels VI Premis Literaris Poble de Suera les persones guanyadores d'aqueixa edició de 2012.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.