El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Sábado, 18 de mayo de 2024

Suera commemora el 400 aniversari de la reploblació després de l’expulsió dels moriscos

02/11/2012 | 08:08 h
Comentarios
0

Suera ha commemorat la nit d'aquest dijous el 400 aniversari de la repoblació, després de l'expulsió dels moriscos, amb una representació teatral al saló de la Font Seca, acompanyada d'un video i de diverses dissertacions històriques.

Amb el saló ple de gom a gom, el primer en prendre la paraula va ser el professor Vicent Fausto, que va introduir un video sobre Suera Alta, fet amb fotografies i imatges preses per ell mateix i Palmira Serrano.

Després el també professor Òscar Pérez, d'Eslida, va repassar breument els últims anys d'estada dels moriscos a Suera, el decret d'expulsió dels quals va ser signat el 22 de setembre de 1609, i a la Serra d'Espadà. Aleshores és quan va començar la representació teatral, amb actors i actrius del poble, sobre la vida dels moriscos i el moment de l'expulsió.

Després d'unes paraules del professor Ferran Nebot, de Betxí,sobre la carta de població de 1612, atorgada pel Duc de Sogorb, va ser l'alcalde actual, Josep Martí, convenientement  vestit per a l'ocasió, qui la va llegir mentre a l'escenari estaven també els personatges protagonistes de l'època. Els repobladors de Suera i Suera Alta i llurs famílies van jurar acatament a la carta pobla i va acabar la funció entre els aplaudiments de les persones assistents, mentre actors i actrius tornaven a pujar a l'escenari per a saludar.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.