El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Viernes, 10 de mayo de 2024

Iniciativa denúncia davant la Junta Electoral les "inaguracions encobertes" de l'alcalde d'Onda

12/05/2011 | 06:37 h
Comentarios
0

A LA JUNTA ELECTORAL DE ZONA DE CASTELLÓ

En Carles Mulet i Garcia, com representant legal en la Junta Electoral de Zona de Castelló de les coalicions municipals “Bloc-Iniciativa-Verds: Coalició Municipal Compromís, i Iniciativa-Verds: Compromís Municipal, amb domicili a efectes de notificacions en la seu d’Iniciativa, C/ Falcó 6, 1er, de Castelló de la Plana, tel 605440283 correu electrònic castello@iniciativapv.org i fax 963876394

 

Expose

PRIMERL’Article 50 de la LOREG i Instrucció 2/2011 de la JEC sobre interpretació d’aquest article 50 de la LOERG en relació a  l’objecte i límits de les campanyes institucionals i dels actes d’inauguració realitzats pels poders públics en període electoral.

Com a Institució Pública (art. 50 de la LOREG)

L’article 50 de la LOREG disposa textualment:

2. Desde la convocatoria de las elecciones y hasta la celebración de las  mismas queda prohibido cualquier acto organizado o financiado, directa o indirectamente, por los poderes públicos que contenga alusiones a las realizaciones o a los logros obtenidos, o que utilice imágenes o expresiones  coincidentes o similares a las utilizadas en sus propias campañas por alguna de las entidades políticas concurrentes a las elecciones.

3. Asimismo, durante el mismo período queda prohibido realizar cualquier acto de inauguración de obras o servicios públicos o proyectos de éstos,cualquiera que sea la denominación utilizada, sin perjuicio de que dichas obras o servicios puedan entrar en funcionamiento en dicho periodo.

4. Se entiende por Campaña Electoral, a efectos de esta Ley, el conjunto de actividades lícitas llevadas a cabo por los candidatos, partidos, federaciones, coaliciones o agrupaciones en orden a la capitación de sufragios.

 

La Instruccióde la Junta Electoral Central 2/2011, de 24 de març, sobre interpretació d’aquest article 50 de la LOREG, indica que del 29 de març fins el 22 de maig de 2011, ambdós inclosos, els PODERS PÚBLICS (Ajuntaments, Consells Comarcals, Diputacions Provincials, etc…)

 

NO PODENT FER

1. Realitzar cap campanya institucional que atempte contra els principis d’objectivitat i transparència del procediment electoral i d’igualtat entre els actors electorals.

6. Realitzar qualsevol acte d’inauguració d’obres o serveis públics o

projectes d’aquests, qualsevol que siga la denominació que s’empra.

 

SEGON: Malgrat això, i en plena campanya electoral, l’alcalde d’Onda ha inagurat de facte un servei públic, com és la nova flota de vehicles del servei de neteja municipal, acte institucional totalment prescindible per a la posada en funcionament aquest servei, i que ha servit per fer propaganda electoralista, confonent les atribucions institucionals amb les d’un candidat d’una de les formacions polítiques que concorren a les eleccions.

Aquesta inaguració de facte, s’ha publicitat i publicat en els mitjans de comunicació, i per tant, s’ha estat contravenint allò que marca la LOREG

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.