El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Martes, 23 de abril de 2024

Visites de l’alumnat de 3er de Primària a la Cooperativa d’Onda pel seu centenari

06/02/2020 | 22:07 h
Comentarios
0

(45 fotos) Les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola Nostra Senyora de l’Esperança, Cooperativa d’Onda, han rebut aquesta setmana la visita de l’alumnat de 3er. de Primària dels col·legis onders.

És la segona activitat per a commemorar el centenari de la creació de l’entitat, que se celebrarà oficialment divendres 14 de febrer amb un acte solemne al saló de Caixa Rural.

L’activitat, anomenada L'escola a la Cooperativa, està dirigida a alumnat tant d’Onda com de Fanzara, Suera i Tales, del CRA Espadà-Millars, que passaran dilluns. Un grup d’actors vestits de llauradors els dóna la benvinguda de manera lúdica i els acompanya a una zona on hi ha exposats carros i instruments de llaurança tradicional, inclús hi ha la figura d’un burro a tamany natural.

Després passen a la nova aula didàctica que s’ha creat i es projecten dos vídeos, un amb animació sobre els 100 anys de la Cooperativa i una altre comparatiu del cultiu de la taronja ara i fa cent anys.

Novament en la zona inicial, participen en dierents jocs i planten un encisam en un gerrot, que s'enduen en acabar.

Per a finalizar la visita es plrenen un suc de taronja i se'ls obsequia una caixeta individual de clementines collides i manufacturraded a Onda.

“L’objectiu és donar a conèixer a xiquets i xiquetes què és una cooperativa i com funciona”, indica Raül Ballester Bartrina, director de l’entitat.

“Hem volgut ser innovadors també amb això i hem començat per la part més jove de la societat, perquè creem que són el futur de la Cooperativa, quan normalment s’hauria iniciat amb actes dirigits a les persones majors que ja en formen part”, destaca el president, Salvador Calzada Feliu.

També s’han fet a l’IES Serra d’Espadà unes xerrades-col·loqui amb alumnat d’ESO i batxillerat, amb la col·laboració de la Federació de Cooperatives Agroalimentàries Valencianes (FECOAV).

Fira de proveïdors

Aquest divendres 7, de vesprada, i dissabte 8, de matí, continuaran els actes amb una fira d’empreses proveïdores de la Cooperativa d’Onda.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.