El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Miércoles, 24 de abril de 2024

L’equip de l’IES Serra d’Espadà bat el rècord absolut dels tres anys del programa ‘Rosquilletres’ d’À Punt TV amb 7.000 punts

18/01/2020 | 14:05 h
Comentarios
0

En el programa d’aquest diumenge, últim de l’eliminatòria, se sabrà si Inés, Lluís i Jordi passen a la final en representació de les comarques de Castelló.

El programa Rosquilletres, d’À Punt, exhibeix des de hui amb molt d’orgull, un nou rècord absolut de punts, els 7.000 que ha aconseguit en el programa d’este dissabte l’equip de l’IES Serra d’Espadà, d’Onda, format per Inés Miralles Soler, Lluís Durà Navarro i Jordi Feliu Badenes. L’anterior, 6.200 punts, el posseïa l’equip que l’any passat va representar l’IES el Cabanyal, de València. El programa es pot vore ací: https://apuntmedia.es/va/a-la-carta/programes/vist-en-tv/rosquilletres/18-01-2020-ies-serra-d-espada-vs-n-s-de-la-consolacio

El seté programa dels vuit que enguany conformaven l’eliminatòria de Castelló del programa Rosquilletres enfrontava l’equip de l’IES Serra d’Espadà, d’Onda, i el Col·legi Nostra Senyora de la Consolació, de Castelló. I ja des del principi del programa Inés, Lluís i Jordi van mostrar uns coneixements d’ortografia i una habilitat extraordinàris per a lletrejar paraules sense cap error.

Ja en la primera prova, consistent a lletrejar paraules de fins a 7 lletres, Inés va fer ella soleta 15 paraules i va sumar 1.500 punts per a l’equip. En la segona fase, amb paraules fins a 10 lletres, Lluís en lletrejà correctament les 12 que li van entrar en els 60 segons de que disposava i amb això va igualar el rècord d’esta segona fase i aconseguí 2.400 punts.

En la tercera i última, amb paraules més llargues, de més d’11 lletres, Jordi tingué temps i capacitat per a lletrejar nou paraules, xifra amb què baté l’anterior rècord, que estava en set, i va donar 2.700 al seu equip. Amb els 400 punts més aconseguits en la prova d’El barbarisme intrús, l’equip d’Onda va arribar a eixos impressionants 7.000 punts, 800 per damunt del rècord anterior.

L’eliminatòria de Castelló ha comptat enguany amb la participació de 16 equips procedents de Sant Mateu, Benicarló, Torreblanca, Orpesa, Castelló, Almenara, Vila-real, Borriana, Nules i Onda, i guanya la plaça per a la Gran Final el que aconsegueix més punts. En el programa d’este diumenge 19 de gener se sabrà, per tant, si amb eixos 7.000 punts l’equip d’Onda es classifica per a la Gran Final del Rosquilletres. Està en la mà del Col·legi Salesià Sant Joan Baptista, de Borriana, i de l’IES Vicent Sos Baynat, de Castelló, que són els últims contendents de l’eliminatòria.

El programa Rosquilletres és un concurs lingüístic produït per À Punt en associació amb InfoTV i Antàrtida i mesura els coneixements de valencià dels alumnes dels centres participants, instituts i col·legis concertats de tot el territori valencià. La prova principal consisteix a lletrejar correctament i com més a pressa millor paraules en valencià que la presentadora, Laura Sanchis, va llegint als concursants. Este exercici es fa tres voltes al llarg del programa, en proves de dificultat creixent quant al nombre de lletres de cada paraula i a l’ortografia. Hi ha també El barbarisme intrús, consistent a detectar una paraula no valenciana entre les tres que s’ofereixen i encertar com es diu en valencià; i una última prova en què els concursants han de saber respondre dos preguntes sobre la lletra d’una cançó en valencià que se’ls ofereix amb un vídeo clip.

Inés, Lluís i Jordi destaquen també per la seua vocació musical, habilitat que sol caracteritzar també als bons lletrejadors del programa. Els tres estudien al Conservatori d’Onda diversos instruments: Inés, el clarinet i el piano; Lluís, el clarinet; i Jordi, el piano i el trombó. Lluís i Jordi també estan vinculats a Ribesalbes, perquè toquen en la banda del poble, d’on és també la mare de Jordi i el pare de Lluís. Inés, per la seua part, és de Tales i forma part de la banda del seu poble.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.