El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Viernes, 19 de abril de 2024

Distincions matemàtiques per a dos estudiants de l’IES Serra d’Espadà a Onda

22/05/2019 | 10:26 h
Comentarios
1

(4 fotos) Dos estudiants d'ESO d'Onda que estudien a l'IES Serra d'Espadà, Lluís Durà Navarro i Jordi Feliu Badenes, despunten en el camp de les matemàtiques. Aquest últim ha quedat recentment tercer en l'Olimpiada Matemàtica provincial de Castelló i passa a la fase autonòmica.

Lluís Durà Navarro és un de 25 alumnes del País Valencià que participen en el projecte de la Reial Acadèmica de Ciències Exactes, Físiques i Naturals Estímul del Talent Matemàtic (Estalmat), una iniciativa que tracta la detecció, orientació i estímul del talent matemàtic d'estudiants de 12-13 anys. Aquest procés té una durada de dos anys, en els quals l’alumnat assisteix de forma regular a les activitats organitzades per les diferents universitats valencianes.

El procés de selecció es porta a terme anualmente al llarg de dues fases: la primera consta d'una prova escrita d'aptitud, en què es

proposen qüestions matemàtiques. En la segona fase, es realitza una entrevista amb candidats i candidates que hagen superat la primera fase a fi de valorar la seua actitud cap al projecte.

Estan en el projecte per un període de dos anys, en els quals acudeixen a 20 sessions setmanals els dissabtes al matí durant cada curs. Després d'aquest període, el projecte els brinda la possibilitat de participar dos anys més

en el curs de Veterania.

Jordi Feliu Badenes és alumne de 2n d'ESO de l'IES Serra d'Espadà i passa a la fase autonòmica de l'Olimpíada Matemàtica després d’obtindre el 3r lloc en la fase provincial celebrada a l’IES de Bexí a principis de maig.
L’Olimpiada Matemàtica està organitzada per la Societat d'Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana (SEMCV) Al-
Khwarizmi. Tenen l'objectiu de fomentar el gaudi de la resolució de problemes matemàtics, així com també estimular
l'aprenentatge de les matemàtiques d'una manera creativa i buscar, a més, el desenvolupament del raonament i la imaginació de l'alumnat.


En la present edició han participat 392 alumnes de 52 centres i un centenar de docents que han col·laborat en la supervisió i la
correcció de les proves. De tot aquest alumnat, només qui han quedar en els vuit primers llocs de cada un des tres nivells existents passen a la següent fase, l'autòmica, que enguany tindrà lloc al col·legi Lope de Vega de Benidorm (la Marina Baixa), el proper cap de setmana, dies 25 i 26 de maig.
Des de la direcció de l'IES Serra d'Espadà, "volem felicitar el nostre alumne i a la resta de participants i, també, encoratjar els i les nostres joves a introduir-se en el món del coneixement".

Comentarios:
1
paquita
22/05/2019 | 18:54 h
#
Ànim, Jordi!
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.