El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Jueves, 25 de abril de 2024

Onda tancarà el Març de la Dona amb música, teatre i conferències

19/03/2019 | 23:02 h
Comentarios
0

(183 fotos de les activitats realitzades des del 5 fins al 16 de març) La programació que ha preparat l'Ajuntament d'Onda per al ‘Març de la Dona’, a través de l'àrea d'Igualtat que gestiona el regidor Asensio Blaya Martínez, amb la col·laboració de diverses organitzacions i regidories, finalitzarà en els pròxims dies seguint amb les activitats formatives, culturals i reivindicatives que s'han vingut desenvolupant durant tot el mes.

L'alcalde, Ximo Huguet Lecha, ha explicat que “són activitats totalment necessàries per a visibilitzar la figura de la dona que ha estat invisibilitzada en la història. Continuarem duent a terme accions durant tot l'any, posant el nostre gra d'arena per a millorar la seua situació i donar-los visibilitat, dins de les possibilitats del nostre consistori” i anima a “participar i gaudir en les pròximes activitats programades perquè reivindiquen un paper important per a les dones”, segonds transcriu una nota infomrativa municipal.

Dimecres dia 20 aquestes activitats continuaran amb el taller ‘Amigurumi’, que s'organitza en col·laboració amb l'Associació Multilabors, dirigit a un públic familiar on es podrà aprendre aquesta tècnica japonesa. La música estarà present en la programació amb el concert a sis veus ‘Els dies i les dones’, el pròxim 30. A més, dissabte que ve, al Teatre Mònaco, es representarà l'obra ‘Segarem ortigues amb els tacons’, amb el preu de 2 euros per als empadronats. També hi haurà activitats per als més xicotets com contacontes per la igualtat i actuacions teatrals. Mentre que els adolescents podran tornar a gaudir amb una activitat especial per a ells, el teatre fòrum ‘Besa'm 2.0’, amb Pepa Cases, el dia 22. Quant a les conferències, aqueix mateix dia 22 es realitzarà una per part de Rocío Romero, ‘Dona i torera’; el dia 28 es presentarà el llibre ‘El que va ser d’elles. Històries de dones d’Onda en la postguerra’, i el dia 29 la conferència i vídeo-fòrum: ‘Elisabeth Eidenbenz i la maternitat suissa d’Elna. Un oasi de vida a l’exili republicà’.

Cal recordar que el ‘Març de la Dona’ va començar el passat 5 de març amb el taller ‘Ceràmica per la igualtat’, al Museu del Taulell 'Manolo Safont', dirigit a dones participants del Programa SARA de la Creu Roja. El dia 8, Dia Internacional de la Dona, es va dur a terme l'activitat més destacada amb l'actuació de ‘Xarxa teatre: escandall teatre XX’, i que es va desenvolupar en tres actuacions als carrers de la ciutat on es va reflexionar sobre aspectes micromasclistes de la societat. Durant els següents dies les i els onders van poder assistir a les conferències ‘Dones públiques, ciutadanes conscients. Una experiència cívica en la segona república’, i amb les exposicions Dones en la segona república. Un somni d’igualtat i 'Taulells per la igualtat', realitzats en el taller del dia 5.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.