El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Miércoles, 26 de junio de 2019

Onda tancarà el Març de la Dona amb música, teatre i conferències

19/03/2019 | 23:02 h
Comentarios
0

(183 fotos de les activitats realitzades des del 5 fins al 16 de març) La programació que ha preparat l'Ajuntament d'Onda per al ‘Març de la Dona’, a través de l'àrea d'Igualtat que gestiona el regidor Asensio Blaya Martínez, amb la col·laboració de diverses organitzacions i regidories, finalitzarà en els pròxims dies seguint amb les activitats formatives, culturals i reivindicatives que s'han vingut desenvolupant durant tot el mes.

L'alcalde, Ximo Huguet Lecha, ha explicat que “són activitats totalment necessàries per a visibilitzar la figura de la dona que ha estat invisibilitzada en la història. Continuarem duent a terme accions durant tot l'any, posant el nostre gra d'arena per a millorar la seua situació i donar-los visibilitat, dins de les possibilitats del nostre consistori” i anima a “participar i gaudir en les pròximes activitats programades perquè reivindiquen un paper important per a les dones”, segonds transcriu una nota infomrativa municipal.

Dimecres dia 20 aquestes activitats continuaran amb el taller ‘Amigurumi’, que s'organitza en col·laboració amb l'Associació Multilabors, dirigit a un públic familiar on es podrà aprendre aquesta tècnica japonesa. La música estarà present en la programació amb el concert a sis veus ‘Els dies i les dones’, el pròxim 30. A més, dissabte que ve, al Teatre Mònaco, es representarà l'obra ‘Segarem ortigues amb els tacons’, amb el preu de 2 euros per als empadronats. També hi haurà activitats per als més xicotets com contacontes per la igualtat i actuacions teatrals. Mentre que els adolescents podran tornar a gaudir amb una activitat especial per a ells, el teatre fòrum ‘Besa'm 2.0’, amb Pepa Cases, el dia 22. Quant a les conferències, aqueix mateix dia 22 es realitzarà una per part de Rocío Romero, ‘Dona i torera’; el dia 28 es presentarà el llibre ‘El que va ser d’elles. Històries de dones d’Onda en la postguerra’, i el dia 29 la conferència i vídeo-fòrum: ‘Elisabeth Eidenbenz i la maternitat suissa d’Elna. Un oasi de vida a l’exili republicà’.

Cal recordar que el ‘Març de la Dona’ va començar el passat 5 de març amb el taller ‘Ceràmica per la igualtat’, al Museu del Taulell 'Manolo Safont', dirigit a dones participants del Programa SARA de la Creu Roja. El dia 8, Dia Internacional de la Dona, es va dur a terme l'activitat més destacada amb l'actuació de ‘Xarxa teatre: escandall teatre XX’, i que es va desenvolupar en tres actuacions als carrers de la ciutat on es va reflexionar sobre aspectes micromasclistes de la societat. Durant els següents dies les i els onders van poder assistir a les conferències ‘Dones públiques, ciutadanes conscients. Una experiència cívica en la segona república’, i amb les exposicions Dones en la segona república. Un somni d’igualtat i 'Taulells per la igualtat', realitzats en el taller del dia 5.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

136 fotos de la festa final de curs del CEI El Trenet d’Onda i la graduació de 3 anys

26/06/2019 | 06:15 h

S’ha fet dissabte 22 de juny a l’auditori de la Unió Musical d’Onda, al carrer de Cervantes.