El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Martes, 23 de abril de 2024

El Març de la Dona a Onda inclou un novedós taller d’emprenedoria per a dones

21/02/2019 | 16:31 h
Comentarios
0

L'Associació de Dones Emprenedores de Castelló 'Reinventhadas', a través de Mónica Capellín i Montse Carreguí, realitzarà una taller de formació sobre motivació de l'emprenedoria durant el Març de la Dona a Onda, que començarà dimarts 5.

També hi haurà activitats per xiquets i xiquetes com contacontes per la igualtat i actuacions teatrals, així com activitats familiars amb el taller ‘Amigurumi’. Per a l'adolescència es farà una activitat especial, el teatre fòrum ‘Bésame 2.0’ de Pepa Cases, que tindrà dos representacions a La Cassola.

La música està present en la programació amb el concert a sis veus ‘Els dies i les  dones’, que tancarà totes les activitats eldissabte 30 de març. A més, tornarà a celebrar-se el taller ‘Digitalitzades’ amb l'objectiu que adquirir competències digitals i ús d'eines tecnològiques. Lles persones ique hi estiguen nteressades han d'inscriure's prèviament a la Casa de la Cultura. El Teatre Mònaco albergarà les obres de teatre ‘Paradigma’ i ‘Segarem ortigues amb els tacons’, amb el preu de 2 euros per a persones empadronades.

El regidor d'Igualtat, Asensio Blaya Martínez, ha presentat el matí d'aquest dijous la programació completa. "Són activitats totalment necessàries per a visibilitzar la figura de la dona. Continuarem duent a terme accions durant tot l'any, posant el nostre gra d'arena per a millorar la seua situació i donar-los visibilitat, dins de les possibilitats del nostre consistori”, ha dit Blaya, que també ha animat a “participar i gaudir de la multitud d'activitats programades”.

El ‘Març de la dona’ començarà el 5 de març amb el taller ‘Ceràmica per la igualtat’. L'activitat més destacada és l'actuació de ‘Xarxa teatre: Escandall teatre XX’, el 8 de març i que es desenvoluparà en tres actuacions als carrers de la ciutat on es reflexionarà sobre aspectes micromasclistes de la societat, amb Paula Escamilla.

Durant els següents dies els i les  onderes podran assistir a les conferències ‘Dones públiques, ciutadanes conscients. Una experiència cívica en la segona república’, ‘Rocío Romero, mujer y torera’, ‘El que va ser d’elles; Històries de dones d’Onda en la postguerra’ amb la presentació del llibre i ‘Elisabeth Eidenbenz i la Maternitat suïssa d’Elna. Un oasi de vida a l’exili republicà’, amb la projecció de la pel·lícula. Així mateix, Onda comptarà amb les exposicions ‘Dones en la segona república. Un somni d’igualtat’ i ‘Taulells per la igualtat’ realitzats per les participants del projecte SARA al Museu del Taulell 'Manolo Safont.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.