El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Martes, 21 de mayo de 2019

El Març de la Dona a Onda inclou un novedós taller d’emprenedoria per a dones

21/02/2019 | 16:31 h
Comentarios
0

L'Associació de Dones Emprenedores de Castelló 'Reinventhadas', a través de Mónica Capellín i Montse Carreguí, realitzarà una taller de formació sobre motivació de l'emprenedoria durant el Març de la Dona a Onda, que començarà dimarts 5.

També hi haurà activitats per xiquets i xiquetes com contacontes per la igualtat i actuacions teatrals, així com activitats familiars amb el taller ‘Amigurumi’. Per a l'adolescència es farà una activitat especial, el teatre fòrum ‘Bésame 2.0’ de Pepa Cases, que tindrà dos representacions a La Cassola.

La música està present en la programació amb el concert a sis veus ‘Els dies i les  dones’, que tancarà totes les activitats eldissabte 30 de març. A més, tornarà a celebrar-se el taller ‘Digitalitzades’ amb l'objectiu que adquirir competències digitals i ús d'eines tecnològiques. Lles persones ique hi estiguen nteressades han d'inscriure's prèviament a la Casa de la Cultura. El Teatre Mònaco albergarà les obres de teatre ‘Paradigma’ i ‘Segarem ortigues amb els tacons’, amb el preu de 2 euros per a persones empadronades.

El regidor d'Igualtat, Asensio Blaya Martínez, ha presentat el matí d'aquest dijous la programació completa. "Són activitats totalment necessàries per a visibilitzar la figura de la dona. Continuarem duent a terme accions durant tot l'any, posant el nostre gra d'arena per a millorar la seua situació i donar-los visibilitat, dins de les possibilitats del nostre consistori”, ha dit Blaya, que també ha animat a “participar i gaudir de la multitud d'activitats programades”.

El ‘Març de la dona’ començarà el 5 de març amb el taller ‘Ceràmica per la igualtat’. L'activitat més destacada és l'actuació de ‘Xarxa teatre: Escandall teatre XX’, el 8 de març i que es desenvoluparà en tres actuacions als carrers de la ciutat on es reflexionarà sobre aspectes micromasclistes de la societat, amb Paula Escamilla.

Durant els següents dies els i les  onderes podran assistir a les conferències ‘Dones públiques, ciutadanes conscients. Una experiència cívica en la segona república’, ‘Rocío Romero, mujer y torera’, ‘El que va ser d’elles; Històries de dones d’Onda en la postguerra’ amb la presentació del llibre i ‘Elisabeth Eidenbenz i la Maternitat suïssa d’Elna. Un oasi de vida a l’exili republicà’, amb la projecció de la pel·lícula. Així mateix, Onda comptarà amb les exposicions ‘Dones en la segona república. Un somni d’igualtat’ i ‘Taulells per la igualtat’ realitzats per les participants del projecte SARA al Museu del Taulell 'Manolo Safont.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre