El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Lunes, 27 de mayo de 2019

L’Ajuntament d’Onda inicia les obres al camí de Betxí “després d’esperar 7 mesos el permís de la Conselleria”

15/10/2018 | 15:19 h
Comentarios
0

L'Ajuntament d'Onda ha iniciat aquest dilluns les obres de condicionament i millora de l'antic camí de  Betxí i el tinent d'alcaldia de Territori, Ángel Badenas Donís, ha presentat els treballs que es realitzaran durant aquesta setmana en la via "després de les múltiples gestions dutes a terme pel consistori per a obtenir el permís de treball en la zona, ja que, en tractar-se d'una via pecuària, li correspon a la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural".

Badenas ha explicat que “han sigut molts tràmits per a aconseguir iniciar els treballs, que cal recordar que no li correspon realitzar a l'Ajuntament, però davant la inexistent actuació de l'ens autonòmic, hem cregut necessari actuar pel nostre compte en un vial tan important per a molts veïns de la localitat. No obstant açò, no deixarem de reivindicar a la Generalitat perquè actuen en altres camins similars, ja que hi ha molts que no presenten el millor estat i tenim queixes dels usuaris”, segons indica una nota municipal.

El tinent d'alcalde ha explicat que “anem a reclamar sempre el que ens correspon davant totes les administracions, siguen del color polític que siguen perquè volem que la ciutadania d'Onda tinga allò que li correspon i es mereix. En aquest cas, calia actuar en el camí de Betxí de forma urgent, per açò vam posar els fons municipals per a fer-ho, però necessitàvem que la Conselleria ens autoritzara a dur a terme els treballs de manteniment, facilitant els permisos. No entenem la situació, ja que, existint recursos municipals per a realitzar les obres, hauria d'haver sigut tot molt més àgil.  Aquesta setmana acabaran les obres, podent gaudir tota la ciutadania del vial en bones condicions després del treball dut a terme per l'equip de govern liderat per l'alcalde Ximo Huguet”.

En el terme municipal d'Onda hi ha un total de 56 vies pecuàries i 10 camins rurals que, amb la Llei que es va aprovar al 2014, van passar a propietat autonòmica. “A aquest equip de govern no se li van a caure els anells a seguir reclamant a altres administracions, ja ho hem demostrat amb la caserna de la Guàrdia Civil, que depèn del Govern d'Espanya, amb les vies pecuàries, dependents de la Generalitat, o amb la nova biblioteca en l'antic parc de bombers, que depèn de la Diputació”, ha argumentat Badenas, que ha conclòs dient que “enguany ja s'han arreglat set trams de diferents camins rurals a causa que en la nostra localitat existeix una xarxa molt extensa de vials d'aquest tipus, que amb el temps van deteriorant-se. Des del consistori anem a actuar en aquells que són de titularitat municipal amb un pla per a millorar les seves condicions i tenim la intenció de continuar amb aquest manteniment en aquells que ho vagen precisant segons els informes tècnics que disposem i en la mesura de les possibilitats del pressupost municipal”, acaba transcrivint la nota de l'Ajuntament.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre