El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Lunes, 27 de mayo de 2019

L’Ajuntament inicia els tràmits per a convertir Onda en una ciutat intel·ligent

24/09/2018 | 14:44 h
Comentarios
0

L'Ajuntament d'Onda ha aprovat en la Junta de Govern Local de divendres 21 la licitació "d'un ambiciós pla Smart City que pretén situar a Onda com a referent en aquesta matèria en la província de Castelló", segon ha indicat l'alcalde, Ximo Huguet Lecha, en roda de premsa.

El contracte licitat té un pressupost total de 413.00 euros i serà cofinançat al 50% per l'Ajuntament i els fons FEDER de la Unió Europa. "Suposa un pas important en la innovació i el futur desenvolupament de la ciutat d'Onda. Sens dubte ens trobem davant un repte que suposa continuar el camí de la nostra localitat cap a una ciutat intel·ligent, es tracta de posar les bases per a desenvolupar i anar implementant, a poc a poc, components intel·ligents per a millorar els serveis als ciutadans, facilitar la gestió municipal i millorar el dia a dia dels veïns”, ha indicat Huguet.

"Gràcies a aquesta licitació es contractarà una plataforma de ciutat intel·ligent que integrarà els diferents components que es desplegaran en el municipi i que permetrà manejar la informació a través del sistema per a generar uns serveis útils a la ciutadania, ja que ajudarà a la presa de decisions. A més, facilitarà que es puguen oferir recursos turístics de major qualitat. Però també s'incorporarà en aquest contracte els components verticals de la gestió dels serveis municipals, és a dir, els sensors que es col·locaran en diferents àmbits", ha afegit l'alcalde.

Així, el contracte contempla com a mínim: un sistema intel·ligent de la gestió de la qualitat mediambiental, amb sensors en l'avinguda País València per a conèixer la qualitat de l'aire i nivells de soroll d'aquesta zona; un sistema intel·ligent per al control de l'aparcament de Paraíso a través d'una aplicació; un sistema intel·ligent per a la detecció primerenca d'incendis forestals en les zones del Sitjar, el Salvador i el Montí; un sistema intel·ligent per a la gestió de la recollida selectiva de residus en 100 contenidors de reciclatge; un sistema intel·ligent per al control d'accés a instal·lacions esportives en dues dels recintes d'Onda i un control d'afluència al castell d'Onda, al Museu del Taulell Manolo Safont i al Museu d'Història i Arqueologia Local.

L'alcalde ha destacat que “tots aquests components estaran dins d'aqueixa plataforma que servirà per a prendre millors decisions en la gestió municipal i també estaran visibles a l'exterior perquè el ciutadà també puga conèixer aqueixa informació actualitzada. En definitiva, ens trobem en un repte molt important per al futur d'Onda i ens anem a situar a l'avantguarda com a ciutat que aposta per la innovació. Amb l'impuls d'aquesta mesura serem la primera localitat de més de 20.000 habitants de la província de Castelló que compte amb aquests sistemes de gestió”.

Huguet conclou explicant que “tot açò el podem dur a terme gràcies a que al principi de la legislatura aquest equip de govern va desenvolupar una Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) que va obtenir una subvenció dels Fons Feder de la Unió Europea que suposarà una inversió de cinc milions d'euros per a la transformació d'Onda. Aquest equip de govern ha apostat sempre per construir la ciutat entre tots, per estem duent a terme projectes d'aquest tipus que volen millorar la qualitat de vida de la ciutadania i cerquen la sostenibilitat en el triple vessant, ambiental, econòmica i social”.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre