El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Miércoles, 24 de abril de 2024

L’Ajuntament d’Onda “reforça el seu compromís en la lluita contra la violència de gènere”

21/09/2018 | 09:51 h
Comentarios
0

Dimecres 19 de setembre s'ha reunit a l'Ajuntament d'Onda la Comissió Tècnica de Violència de Gènere, encontre que ha tingut com a principal focus d'actuació el seguiment del Sistema de Protecció Integral 'VIOGEN' i "la coordinació entre els diferents agents que intervenen en tan delicada labor".

La tinent d'alcaldia Mari Carmen Aguilella Garcia afirma que “és un problema que hem de posar-li solució entre les diferents administracions, per la qual cosa aquesta reunió serveix per a actuar de manera més eficient i així millorar la seguretat de les víctimes. Dins de les possibilitats de l'Ajuntament, el consistori està duent a terme campanyes i diverses accions perquè no existisquen més casos de violència de gènere”, segons transcriu una nota de l'Ajuntament, que continua d'aquesta manera:

"Així la reunió ha estat integrada pels representants de diferents departaments i agents implicats en el desenvolupament d'aquest programa com ha sigut el cas de Policia Local, Guàrdia Civil, Serveis Socials Municipals, Oficina d'Atenció a les Víctimes del Delicte de Vila-real, la Unitat de Violència de Gènere de la Subdelegació del Govern a Castelló, Centre Dona 24 Hores i Punts de Trobada Familiar.

Durant la reunió s'ha abordat l'evolució de l'estat de les víctimes de violència masclista que resideixen a Onda, fent un repàs individual a través dels encarregats de les respectives seccions de seguiment de víctimes de Policia Local i Guàrdia Civil. Posteriorment s'ha avaluat la distribució que tenen tots dos cossos de seguretat per a dur a terme noves assignacions sobre la base del conveni de col·laboració amb el qual es treballa en aquesta matèria.

A més, durant la comissió s'ha informat de les diferents campanyes de prevenció, sensibilització i conscienciació “No és No”, “Cuida't”, o “Comporta't en la xarxa, no més  violència”, que s'estan duent a terme des de diferents àrees del consistori, en coordinació: Serveis Socials, Igualtat i Policia Local.

Aguilella explica que “des de l'equip de govern que lidera l'alcalde Ximo Huguet volem fer d’Onda una ciutat segura per a totes i tots, per aquest motiu seguirem treballant, dins de les nostres possibilitats, a millorar la qualitat de vida i conscienciar a la ciutadania, ajudant a les víctimes i conscienciant a la societat en general de la importància de reduir les conductes masclistes”, segons acaba .

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.