El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Miércoles, 26 de junio de 2019

L’Ajuntament d’Onda implica a la ciutadania en el Pla d’Inclusió i Cohesió Social

12/09/2018 | 15:02 h
Comentarios
0

L'Ajuntament d'Onda està dissenyant el Pla d'Inclusió i Cohesió Social emmarcat en el Pla Valencià d'Inclusió i Cohesió Social 2018/2020 amb l'objectiu de ser una eina de planificació, ordenació, gestió i direcció estratègica de les mesures i accions d'inclusió i cohesió social vinculades al municipi.

En una primera trobada s'ha reunit al tècnics i tècniques municipals, responsables polítics i a les persones encarregades de desenvolupar el pla i

en un altre a professionals amb representants socials.

L'alcalde, Ximo Huguet Lecha, ha explicat que “per a aquest equip de govern és molt important el desenvolupament d'aquest pla, ja que va a garantir que Onda cresca amb igualtat d'oportunitats i augmente la qualitat de vida de la seva ciutadania”, segons transcriu una nota de l'Ajuntament, que continua així:

"Per al desenvolupament del pla, s'ha dut a terme una primera fase de diagnòstic i anàlisi de dades, en el qual s'han identificat problemes i reptes als quals s'ha d'enfrontar la localitat. Una vegada acabat aquest procés, s'ha iniciat el participatiu, tant a nivell tècnic, com a polític i ciutadà, amb la finalitat de completar la informació obtinguda. Així, en la taula social s'han reunit representants del món de la sanitat, de l'educació, de diferents oenegés, de l'esport, de la tercera edat, del dret, de l'hostaleria i persones amb diversitat funcional, entre uns altres.

El pla que s'està desenvolupant constarà de sis línies estratègiques d'actuació: la ciutat,  mercat de treball i ocupació; la protecció de drets i serveis públics: l'educació; l'habitatge; la salut i serveis socials; la igualtat d'oportunitats entre homes i dones i violència de gènere i cultura i societat de la informació.

Així, Huguet ha destacat que “volem ampliar aquesta participació i en breu hi haurà penjat en la web un xicotet qüestionari per a arreplegar més propostes, fent així que puga arribar a tota la ciutadania” i ha afegit que “volem situar a Onda en un lloc més destacat encara en cohesió i inclusió social. Des de l'àrea de Política Social, que dirigeix la tinent d'alcalde, Mari Carmen Aguilella, es fa un esforç constant perquè Onda siga un municipi integrador i amb aquest pla es van a poder posar en valor la gran quantitat d'iniciatives que duem a terme en aquest sentit”, acaba transcrivint la nota de l'Ajuntament.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

136 fotos de la festa final de curs del CEI El Trenet d’Onda i la graduació de 3 anys

26/06/2019 | 06:15 h

S’ha fet dissabte 22 de juny a l’auditori de la Unió Musical d’Onda, al carrer de Cervantes.