El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Jueves, 18 de abril de 2024

Les II jornades tècniques ‘Ciutats sense contaminants’ se celebraran a La Cassola d’Onda el 29 i 30 de setembre

04/09/2018 | 14:07 h
Comentarios
0

El tinent d'alcalde de Sostenibilitat de l'Ajuntament d'Onda, Ángel Badenas Donís, i el portaveu del grup municipal Onda Sí Se Puede (OSSP), Manu Escrig Azor, han presentat aquest dimarts les segones jornades tècniques ‘Ciutats sense contaminants’, que se celebraran els dies 29 i 30 de setembre, dissabte i diumenge, a La Cassola de la Casa de la Cultura. Aquesta iniciativa pertany a la campanya ‘Onda Ciutat Verda 2020’ amb l'objectiu de crear una ciutat més sostenible i saludable.

Badenas, ha explicat que “per a nosaltres és molt important que tots els onders tinguen la informació necessària i de fonts especialitzades sobre preocupacions reals com pot ser l'efecte de les antenes de telefonia”, segons transcriu una nota de l'Ajuntament, que continua així:

"Els assistents aprendran sobre possibles efectes secundaris de productes o eines que utilitzem en l'era tecnològica, al mateix temps que es resoldran dubtes concrets que podran plantejar als ponents de les jornades, “perquè vénen sobretot a escoltar totes les preguntes que la ciutadania tinga”, ha assenyalat Ángel Badenas. Manuel Escrig ha destacat que “els ponents són persones de reconegut prestigi acadèmic vinculades a les associacions de protecció del medi ambient Ecologistes en Acción, Fundación Alborada i Hogar sin tóxicos”.

El primer dia s'inauguraran les jornades amb una exposició i presentació, a les 10 hores, que seguirà amb la ponència ‘Ríos Hormonados’, per Koldo Hernández, portaveu de l'àrea de Contaminants Hormonals d'Ecologistas en Acción. A continuació la xarrada ‘Por qué me lo venden si es dañino?’, a càrrec d'Irene Aterido, sociòloga especialitzada especialitzada en Salut, Sanitat i Sexologia; i més tard ‘No es ciencia, és política’ per Koldo Hernández. A la vesprada, Pedro Belmonte, professor i responsable estatal de l'àrea de Camps Electromagnètics d'Ecologistas en Acción, exposarà la seua ponència ‘Telefonía móvil y contaminación electromagnética’; seguida de ‘Ftalatos: disruptores endocrinos con efectos nocivos para la salud humana’, de Carlos de Prada, periodista especialitzat ONU, i responsable de Hogar sin tóxicos.

El segon dia, a partir de les 10.15 hores, es realitzarà la xarrada ‘Bisfenol-A, metales y otros contaminantes en alimentos’ de la mà de Ruth Echeverría, llicenciada en Física i Màster en Física Biomèdica; ‘Alimentos con residuos de pesticidas alteradores hormonales. Una grave amenaza para la salud consentida por las autoridades’ amb Carlos de Prada, i finalitzarà amb ‘Un asunto tóxico’ en la qual Koldo Hernández explicarà com el lobby de la indústria química va bloquejar l'adopció de mesures contra els disruptors endocrins.

Finalment, tant Badenas com Escrig han animat a la ciutadania al fet que “participen en  aquestes jornades gratuïtes perquè pensem que són molt interessants i útils, ja que acudeixen ponents de reconegut prestigi”, acaba transcrivint la nota de l'Ajuntament.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.