El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Sábado, 20 de abril de 2019

L’Ajuntament d’Onda aconsegueix 15.164,84 euros per a promocionar el valencià

06/08/2018 | 22:29 h
Comentarios
0

L'Ajuntament d'Onda ha aconseguit 15.164,84 euros de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport per a promocionar el valencià al municipi. La subvenció ha augmentat un 20% respecte a 2017, seguint la tendència dels últims anys.

El tinent d'alcalde de Cultura i Dinamització Lingüística, Lluís Pastor Catalan, ha afirmat que “estem satisfets per l'increment de l'ajuda, que es veurà reflectit en noves activitats i serveis per a tots els onders” i ha afegit que “des del consistori seguirem treballant per a aconseguir aquest tipus se subvencions i normalitzar l'ús normatiu del valencià”, segons trasncriu una nota de l'Ajuntament, que continua així:

"Com a novetat, l'Ajuntament realitzarà cursos per a funcionaris sobre llenguatge administratiu, igualitari i manual d'estil, i proporcionarà agendes escolars també per a alumnes de 1º i 2º de Primària. A més, l'àrea de Dinamització Lingüística ha elaborat un Projecte de Normalització lingüística per a l'Ajuntament, que desenvoluparà durant els tres pròxims anys.

Les noves campanyes que durà a terme seran sobre acolliment lingüístic a persones nouvingudes, el desdejuni saludable per a l'alumnat d'Infantil i de Primària i ‘Valencià per a la igualtat’, en el qual es lliurarà una guia per a usar un llenguatge igualitari en l'Administració. Finalment, amb la campanya AVIVA Onda, l'Oficina de Promoció del Valencià estarà a la disposició de la ciutadania per a l'elaboració de materials d'empreses, comerços, associacions, ONG, colles, etc, en valencià.

“Hem mantingut algunes de les accions que hem realitzat en anys anteriors com la retolació de carrers en valencià o la promoció de la campanya de rebaixes. A més, s'ha ampliat el racó de l'aprenentatge, on es pot trobar tot el material necessari per a preparar els exàmens de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià. Així mateix, seguim apostant per activitats culturals en valencià com el 9 d'octubre, la Fira del Llibre, obres de teatre i concerts de música, per a augmentar l'oferta cultural de la ciutat”, ha conclòs Lluís Pastor, segon acaba transcrivint la nota municipal.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

267 fotos de la Feria de Abril de Onda 2019

16/04/2019 | 19:55 h

Se ha celebrado el viernes 12 y el sábado 13 de abril en la carpa instalada en el aparcamiento del Recinto Multiusos, que se utilizará también para la Pascua Sonora y el festival Remembre del 4 de mayo. Ha habido actuaciones musicales, concentración de caballistas, bailes y gastronomía, con calor durante el día y bastante frío durante la noche.