El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Martes, 17 de septiembre de 2019

Comencen les obres del nou pavelló esportiu d’Onda

25/07/2018 | 15:35 h
Comentarios
0

L'empresa Civicons ha començat les obres per a la construcció del nou pavelló esportiu d'Onda, que se farà al solar que ocupava l'antiga nau de Persidecor, al costat del Centre de Dia, al carrer de Francesc Ferrer i Pastor, i que té un pressupost de 952.034,58 euros, després que la firma ha rebaixat quasi 100.000 euros el pressupost inicial.

De moment, l'empresa subcontractada local Olucha Hermanos ha aplanat el terreny i ha col·locat terra. Un operari de Civicons marca actualment els llocs on han d'anar els fonaments.

L'alcalde, Ximo Huguet Lecha, ha afirmat que “fa dos mesos ja de la seua adjudicació, després del procés de licitació i una vegada finalitzat el procés administratiu, les obres han començat en aquesta setmana. Estem complint els terminis previstos per a poder tenir aquesta infraestructura en la localitat com més prompte millor, però fent les coses bé i garantint la seguretat i la legalitat. Esperem que no sorgisca cap problema durant el procés de construcció i que se seguisquen ajustant les dates. Recordem que aquest nou recinte esportiu està cridat a descongestionar les altres instal·lacions municipals”, segons indica una nota de l'Ajuntament.

Huguet, que va presentar el projecte del nou pavelló el 6 de novembre de 2017, al costat de l'arquitecte municipal, Salvador Forés furió, ha recordat que “hem fet una aposta clara per ser una ciutat saludable, ja que estem en la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables, i amb aquesta nova infraestructura esportiva, sumada a les quals hem anat millorant des del principi de legislatura, anem a tenir una bona oferta per a tots els onders. Però, a més, cada vegada tenim més visites relacionades amb les competicions esportives, que ens serveixen d'aparador per a mostrar els encants de la nostra localitat. Aquest nou recinte esportiu se sumarà a aquesta oferta esportiva i pot significar una bona atracció de més campionats que beneficien a la nostra economia i a la promoció de la localitat”, insisteix la nota.

El termini màxim previst per a la construcció és de 9 mesos. L'alcalde ha indicat que “hem de dir que el projecte s'ha consensuat amb el Consell Local de l'Esport. També s'han tingut en compte les necessitats del Club de Gimnàstica que serà un dels usuaris del pavelló, juntament amb altres esportistes que practiquen activitats relacionades amb la salut”, segons transcriu la nota.

Aquest edifici comptarà amb una única planta per a facilitar la total accessibilitat. Estarà composta per la sala del pavelló i l'edifici annexe de vestuaris i serveis. En aquest projecte es contempla la construcció d'unes graderies retràctils per a poder aprofitar millor l'espai, però al mateix temps poder gaudir de bones localitats per al públic quan se celebren competicions de diversa índole. La façana del pavelló s'ha projectat amb el sistema de façana ventilada ceràmica, la qual portarà impresa uns motius geomètrics de diferents colors. En aquesta instal·lació s'apostarà per l'estalvi energètic general de l'edifici, d'una banda, es posaran claraboies de llum captadores d'il·luminació natural i projectors tipus LED que disminueixen el consum un 50%. I, d'altra banda, s'instal·laran panells solars i una caldera de biomassa per al tractament de l'aigua per als vestuaris, a més la coberta serà de panell tèrmic amb un aïllant de 80 mm, el doble de l'habitual, per a millorar l'aïllament tèrmic.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

334 fotos de les festes del Grup Folcòric d’Onda 2019

07/09/2019 | 06:43 h

S’han celebrat dissabte 31 d’agost, amb la presentació de la reina infantil, Balma Ortells Prades, i el seu acompanyant, Salva Navarro Díez de los Ríos, i diumenge 1 de setembre, amb l’ofrena a la seua patrona, Santa Bàrbera, i la missa ballada a l’església de la Verge del Carme.