El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Sábado, 20 de abril de 2024

El Pla d’Acció Comercial d’Onda es renovarà per a adaptar-lo a la realitat actual

23/07/2018 | 14:25 h
Comentarios
0

L'Ajuntament d'Onda renovarà el Pla d'Acció Comercial a través de l'Oficina PATECO-Comerç i Territori, del Consell de Cambres de Comerç, Indústria i Navegació de la Comunitat Valenciana.

El tinent d'alcaldia de Dinamització Econòmica, Ángel Badenas Donís, explica que “l'estudi amb el qual s'estava treballant fins al moment datava de 2004, han passat ja 14 anys i les circumstàncies han canviat des de aquell moment, per açò, hem decidit dur a terme un nou pla que arreplegue les inquietuds dels comerços locals, però també que tinga en compte les preferències dels consumidors. L'equip de govern que dirigeix l'alcalde, Ximo Huguet, ha tingut clar des del principi que aquestes xicotetes empreses comercials són un gran motor per a l'economia local, per açò, mentre tinguem la responsabilitat de govern, anem a estar recolzant-los dins de la mesura de les possibilitats de l'Ajuntament”, segons transcriu una nota municipal.

La revisió del Pla s'abordarà tant amb la utilització de fonts indirectes com a directes, segon ha dit Agustí Rovira de PATECO. Entre les fonts indirectes s'utilitzaran fonamentalment els Censos de Població i Habitatge, els Padrons Municipals d'Habitants, el Cens d'Edificis i Locals i l'Estratègia per al Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), que contempla la creació del Bulevard País Valencià que vertebrarà a través de l'avinguda Montendre fins a l'avinguda Catalunya i pel carrer Salvador Barri cap al centre històric.  Com a fonts directes es plantegen els següents treballs de camp: Un cens dels establiments comercials; una dinàmica de grup entre comerciants i empresaris que donarà inici a l'estudi; una enquesta a 210 famílies residents per a conèixer les seues preferències i una anàlisi urbanística-comercial detallat en els principals eixos del municipi. Aquest pla de treball es desenvoluparà durant els pròxims 5 mesos i es podrà aplicar a partir del pròxim any.

Badenas conclou que “cal tenir en compte que l'estancament del consum familiar ha determinat l'evolució de la demanda comercial, la qual ha disminuït un 12,6% des de 2008 a la Comunitat Valenciana. D'altra banda, l'increment de la digitalització de la societat ha donat lloc al fet que el comerç electrònic ja forma part dels hàbits de compra de moltes llars. Aquest aspecte s'ha convertit en un aliat per a determinada tipologia de comerços i en una amenaça per a altres comerços. A més, encara que sembla que la situació ha millorat en les xifres macroeconòmiques, açò no s'ha vist traduït del tot a la microeconomia, per açò anem a seguir col·laborant amb els nostres comerços per a tractar de pal·liar aquestes circumstàncies”, segons acaba transcrivint la nota de l'Ajuntament.

Per la seua banda, Francisco Garcia, de la Cambra de Comerç de Castelló, ha avançat que aquesta entitat elaborarà un pla d'innovació comercial, a partir del qual establiments i professionals podran rebre subvencion de fins al 50% de la inversió l'any 2019.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.