El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Martes, 17 de septiembre de 2019

La Fira Medieval d’Onda serà enguany del 10 al 12 d’agost amb més de cinquanta activitats

19/07/2018 | 13:20 h
Comentarios
0

(12 fotos) L'Ajuntament d'Onda ha organitzat de divendres 10 a diumenge 12 d'agost una nova edició de la Fira Medieval, que comptarà amb una àmplia programació que inclou més de 50 activitats per a tots els públics i que "espera congregar a milers de visitants a la localitat, en ser l'única fira medieval de la província de Castelló que se celebra a l'interior i voltants d'un castell de l'època", segons destaca una nota del Gabinet de Comunicació municipal.

L'alcalde, Ximo Huguet Lecha, ha presentat aquest esdeveniment al costat del tinent d'alcalde de Dinamització Econòmica, Ángel Badenas Donís, el president de l'Associació local d'Hostaleria i Turisme (Hosturionda), i un dels director de l'Escola Municipal de Teatre (EMT), Coque Serrano.

Huguet ha destacat que “cada any, des de l'àrea que dirigeix Badenas, fem un esforç per programar aquesta activitat que ja s'ha consolidat com un gran atractiu turístic de la ciutat i de referència en la Comunitat Valenciana. És una fira que posseeix un gran atractiu, ja que es desenvolupa en un entorn espectacular com és el castell d'Onda i el nostre centre històric, que encara guarden reminiscències de l'època medieval, per açò milers de persones s'acostaran a la localitat i comprovaran els encants i l'hospitalitat del nostre municipi”.

La fira medieval, entre les seues múltiples activitats compta amb tornejos a cavall, música a diferents hores, xarrades didàctiques, activitats infantils, exhibicions de falconeria i una infinitat d'esdeveniments variats que la fan molt especial, enguany amb la major implicació de les associacions d'Onda, com la de la Associació de Cavallers Medievals Onda, representats a l'acte per Salvador Martínez i que estarà molt present en aquesta edició, amb un campament inclós.

Membres de l'EMT faran diverses representacions en llocs diferent, segons ha dit Serrano.

Establiments associats a Hosturionda prepararan menús especials per a l'ocasió, com ha destacat el seu president, Javier Lozar.

“Volem aprofitar aquests dies en els quals ens transportem a una altra època per a ensenyar la nostra ciutat i potenciar la nostra economia, ja des de l'equip de govern hem dut a terme una política de diversificació econòmica que ens ha fet apostar pel turisme com a actiu local. Així, des de l'àrea de Dinamització Econòmica (a la foto de baix el seu responsable, Ángel Badenas Donís) s'ha participat en diferents fires del sector per a promocionar esdeveniments com aquest, que complementen l'oferta de la província de Castelló i ens ajuden a donar a conèixer l'enorme patrimoni cultural i natural del que disposem a Onda”, assegura Huguet.

Finalment, l'alcalde ha volgut “convidar a qui no conega Onda al fet que s'acoste durant aquests dies perquè podrà gaudir d'un gran esdeveniment com la fira medieval i tot el que açò comporta i als quals ja la coneguen al fet que la gaudisquen durant aquests dies es presenta una oportunitat única per a degustar la rica gastronomia local i quedar-se a passar el cap de setmana per a conèixer de primera mà el lloc. A més, m'agradaria animar als onders a què també isquen al carrer durant la fira i gaudisquen de la seua ciutat i de l'ambient que ens trasllada a l'edat mitjana durant unes jornades”, segons acaba transcrivint la nota de l'Ajuntament.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

334 fotos de les festes del Grup Folcòric d’Onda 2019

07/09/2019 | 06:43 h

S’han celebrat dissabte 31 d’agost, amb la presentació de la reina infantil, Balma Ortells Prades, i el seu acompanyant, Salva Navarro Díez de los Ríos, i diumenge 1 de setembre, amb l’ofrena a la seua patrona, Santa Bàrbera, i la missa ballada a l’església de la Verge del Carme.