El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Martes, 23 de abril de 2024

L’Ajuntament d’Onda inicia les gestions per a instaurar el govern obert

18/07/2018 | 14:22 h
Comentarios
0

L'Ajuntament d'Onda ha iniciat els tràmits per a instaurar en el municipi procediments de govern obert que es finançaran amb els Fons Feder de la Unió Europea obtinguts gràcies a l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI).

L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet Lecha, assegura que “des que vam començar a governar fa tres anys vam tenir clar que ho volíem fer al costat de la ciutadania d'Onda i hem posat diferents iniciatives en marxa en aquest sentit. No obstant açò, ara volem anar un pas més enllà i gràcies a aquests procediments de govern obert, facilitarem que la ciutadania col·labore en la creació i millora de serveis públics i en l'enrobustiment de la transparència i la rendició de comptes”, segons indica una nota del Gabinet de Comunicació municipal, que continua així:

"Experts en la matèria han iniciat la recollida d'informació a Onda per a poder conèixer les necessitats del municipi en aquest aspecte i adequar el pla que s'elaborarà a aquests requisits, les primeres accions han sigut una reunió amb els responsables dels departaments municipals, així com una trobada amb els membres de l'equip de govern. Aquest pla de govern obert està arreplegat en l'objectiu temàtic 2 de la EDUSI per a millorar l'accés, l'ús i la qualitat de les tecnologies de la informació i la comunicació i acompanyarà al projecte d'Onda Smart City, del que ja s'han desenvolupat algunes accions. Així mateix, cal recordar que l'Ajuntament d'Onda ja ha dut a terme alguns passos en l'administració electrònica que van a facilitar aquests procediments de govern obert.

L'alcalde destaca que “la innovació és molt important en aquesta època. Les administracions hem de treballar per a dur a terme projectes que ens ajuden a avançar al costat de la ciutadania. Nosaltres, des de l'equip de govern, hem gestionat sempre escoltant als nostres veïns i esperem que les eines que anem a posar a la disposició d'Onda ens ajuden a continuar fent-ho i a millorar en aquesta gestió responsable que duem a terme des de l'any 2015” i conclou que “tot açò, ho fem de la mà de la Unió Europea i parant esment al rumb que prenen altres institucions. cal recordar que els Fons Feder van a suposar una inversió de 5 milions d'euros que van a transformar la nostra localitat i van a ser un gran impuls a la qualitat de vida i a la sostenibilitat a Onda” acaba transcrivint la nota de l'Ajuntament.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.