El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Sábado, 20 de abril de 2024

L’Ajuntament d’Onda engega campanyes de seguretat ciutadana i prevenció d’incendis

17/07/2018 | 11:47 h
Comentarios
0

L'Ajuntament d'Onda, a través de la regidoria de Seguretat Ciutadana, torna a engegar  la campanya 'Vacances Segures', un programa que es duu a terme des de la Policia Local i que té com a objectiu reforçar la seguretat de domicilis i comerços, a més d'acostar la labor de la policia als ciutadans de la localitat.

Mari Carmen Aguilella Garcia, regidora de la Policia Local d'Onda, ha explicat que “des del consistori tornem a posar a la disposició de tots els ciutadans i ciutadanes d'Onda la informació i els consells necessaris perquè durant aquest període de vacances puguen viatjar amb total seguretat, prenent les precaucions pertinents per a evitar robatoris o incidències”. En el díptic que s'està repartint s'ofereixen diversos consells i recomanacions per a evitar que es produïsquen imprevists durant els períodes d'estada fora de la llar, com no informar a ningú, menys a persones de total confiança, de les absències perllongues del domicili; si el període d'absència va a ser llarg les precaucions a prendre s'han d'incrementar; no deixar diners, joies ni objectes de valor a la vista i elaborar un inventari que incloga els nombres de sèrie de fabricació de certs aparells, la marca, el model i fotos que permeten la seua identificació, per exemple.

D'altra banda, la unitat de la Policia Local de la Secció Ecològic Rural ha iniciat recentment la campanya de sensibilització i prevenció d'incendis forestals. Per a açò, alguns agents s'han desplaçat per a oferir als veïns de les diferents urbanitzacions i partides del municipi informació per a pal·liar qualsevol incidència relacionada amb el foc a les zones més rurals. En aquest sentit, el Comissari Cap de la Policia Local, Miguel Ángel Izquierdo, considera que “és necessari seguir recordant que en arribar l'estiu augmenta el risc d'incendi forestal, a causa de les elevades temperatures i a la falta de precipitacions típiques d'aquesta època de l'any”. D'altra banda ha destacat que “darrere de la major part dels incendis forestals estan els éssers humans, per açò demanem que s'extremen les precaucions necessàries per a protegir el nostre entorn i la nostra pròpia seguretat”.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.