El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Martes, 25 de septiembre de 2018

Novedosa campanya a Onda per a prevenir la violència a les xarxes socials

13/03/2018 | 13:23 h
Comentarios
0

(12 fotos) La tinent d'alcalde de Política Social de l'Ajuntament d'Onda, Mari Carmen Aguilella Garcia, ha presentat aquest dimarts la campanya Comporta't en la xarxa. Prou de violència, que arrancarà aquest divendres i que inclou xarrades a joves, la presentació d'un videoclip o el repartiment de díptics per a informar sobre els riscos com el 'sexting', 'grooming' o 'ciberbullying.

Es tracta d'una campanya amb la qual el consistori pretén conscienciar i informar sobre l'ús responsable de les xarxes socials per part de joves, la qual cosa permetrà al seu torn lluitar contra el ciberassetjament. “L'Ajuntament, sensible davant aquest problema que cada vegada està més present en la societat, amb situacions de ‘ciberacoso’ a través de xarxes socials, i en concordança amb el nostre objectiu de promoure la formació en valors com el respecte i la tolerància entre els iguals, hem planificat aquesta campanya per a prevenir aquest tipus de situacions”, ha destacat la tinent d'alcalde.

Des del consistori s'ha detectat que existeix aquesta problemàtica entre els joves i adolescents, els qui cada vegada més utilitzen les xarxes socials i poden arribar a difondre continguts que poden vulnerar la intimitat de les persones i que, a més, constitueixen un delicte penat per llei. “Per a lluitar contra aquesta problemàtica, realitzem aquesta campanya amb la implicació de diferents àrees de l'Ajuntament”, ha afegit Aguilella, qui ha explicat que “s'ha treballat de forma transversal des de les àrees de Policia, Serveis Socials, Educació, Joventut i Igualtat, i Cultura i Ocupació, per a arribar de forma més efectiva al públic al que va dirigit aquesta acció”.

La divulgació d'aquesta campanya començarà aquest divendres16 amb la presentació del videoclip de la cançó ‘Aprieta los puños’, que ha realitzat el grup onder Santa Matança per a lluitar contra el bullying (a la foto i a les de baisx de la galeria, el dia de la gravació, el 2 de desembre de 2017, al centre de formació de persones adultes (FPA), dins del seu disc ‘La Patrulla Caníbal’.

A més, es realitzaran xarrades amb una metodologia socio-educativa amb les quals es fomentarà l'aprenentatge del bon ús de les xarxes socials. D'una forma dinàmica, s'interactuarà amb els joves per a conscienciar-los del delicte que poden cometre si divulguen o difonen imatges intimes o privades, amb vídeos i comentaris. Concretament, l'agent d'Igualtat municipal, Patricia Calvo García, i membres de la Policia Local impartiran aquestes xarrades els dies 26 i 28 de març als Tallers d'Ocupació i Escola d'Ocupació, per a continuar posteriorment al Casal Jove, al tallers de formació de Creu Roja i als centres de Secundària.

Així mateix, l'Ajuntament ha dissenyat uns díptics informatius i cartelleria per a recolzar la campanya de manera que d'una forma més visual, se sensibilitze, consciencie i informe d'aquesta problemàtica a tots els veïns del municipi. Els díptics a més arrepleguen els diferents tipus de delictes relacionats amb l'assetjament a través de la xarxa, així com una sèrie de recomanacions i consells per al bon ús del Whatsapp i les xarxes socials. Els díptics també inclouen els nombres de telèfons per a saber a qui demanar ajuda en cas de veure's embolicat en aquest tipus de delicte.

Finalment, Aguilella ha afirmat que “no hi ha fórmules màgiques per a lluitar contra aquest problema social que amb les xarxes socials ha patit un increment considerable, però des de l'Ajuntament podem formar i donar les eines per a detectar-ho i conscienciar sobre aquest tema a tots els veïns del municipi, ajudant-los a entendre els riscos i la gravetat de les diferents pràctiques realitzades a través de les xarxes socials”.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

47 fotos i dos vídeos de la festa anual del Grup Folclòric d’Onda

02/09/2018 | 08:14 h

El Grup Folclòric d’Onda ha celebrat aquest primer dissabte de setembre la seua festa anual, amb ofrena de flors a la seua patrona Santa Bàrbera. Després han cantat i ballat durant la celebració de la missa a l’església de la Verge del Carme.