El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Martes, 18 de diciembre de 2018

El 24 de març se celebra a Onda la segona edició de la marató Refugis de Pedra

12/03/2018 | 22:02 h
Comentarios
0

A l'Ajuntament d'Onda s'ha presentat el matí d'aquest dilluns la segona edició de la carrera Refugis de Pedra, amb 43,5 km i 2900 m de desnivell positiu, als quals s'afegeix la modalitat 'sprint’, de 14 km i 950 m de desnivell positiu.

El regidor d'Esports, Paco Chalmeta Castells, acompanyat de Fernando Aibar Sol, president del Club Campo Base; i Ana Mata Prades, secretària, ha anunciat que “la prova es realitzarà el dia 24 de març, sortint a les 7.30 del matí del carrer Viena (al PAI Luxemburg) i finalitzarà, sent una novetat aquest any, al Pla, on arribaran corredors de les dues distàncies que generaran un gran ambient al centre de la localitat”, segons transcriu una nota de l'ajuntament, que continua així:

"També ha mostrat la il·lusió d'aquest equip de govern per poder “acollir aquest tipus de proves a Onda, ja que a la nostra ciutat existeix una gran afició per les pràctiques esportives i posseïm un entorn inigualable. A més, ambdues carreres suposaran un increment de visitants a la localitat, tant de corredors com a familiars i espectadors, per la qual cosa esperem que les dades siguen molt positives per al turisme i aconseguir de nou un alt impacte econòmic”.

La marató, que és la distància que més organització requereix, s'ha dividit en quatre sectors d'uns 11 km cadascun. En cada sector hi haurà un cap de zona, que coordinarà als seus voluntaris i marcaran el seu tros de carrera, avituallaments, etc. L'escamot arrencarà a Onda i passarà per poblacions com Tales, Suera o Artesa, on els participants i acompanyants podran gaudir no només de l'entorn natural sinó també de la bellesa de les poblacions de la Mancomunitat.

Referent a la seguretat, Chalmeta ha informat que la novetat més important és la contractació d'un servei de geolocalització del corredor. “Tant l'organització com els familiars dels participants podran tindre un control de la seva posició i el seu estat, la qual cosa els permetrà saber on es troba el corredor a tot moment”. L'aplicació es pot descarregar en el mòbil per a seguiment, tant si s’és participant com a espectador. Es tracta de l’app ‘Now Run App’, que a més permet realitzar una trucada de socors en cas d'accident i dóna les coordenades exactes d'on es troba el corredor, per la qual cosa s'agilita el treball i la coordinació a nivell de seguretat amb bombers, ambulàncies, etc.

Una altra de les novetats d'aquesta edició és l'eliminació dels gots de plàstic a les zones de avituallament. Cada corredor tindrà a la seva motxilla un got de silicona que podrà reutilitzar, de manera que l'organització fa un pas més en el respecte i cura de l'entorn i el medi ambient. A més, els participants de la marató rebran una samarreta dissenyada de forma específica per a aquest esdeveniment i d'una gran qualitat. Els corredors de la ‘sprint’ rebran per la seva banda un buff amb el mateix disseny.

Les inscripcions per la marató podran realitzar-se fins al dia 15 i les de la ‘sprint’ fins al 21, ambdues a la web www.refugisdepedra.es. El divendres 23 es repartiran els dorsals i la planificació de la carrera al Casal Jove", acaba la nota de l'Ajuntament.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

202 fotos i 6 vídeos del Mercat de Nadal 2018 a Onda

04/12/2018 | 08:48 h

Vídeo de la inauguració

Vídeo de la Bruixeta Mai

Vídeo de Trobadorets

Vídeo de La Troupe Malabo

Vídeo de diumenge de matí

Vídeo amb El petit príncep xou