El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Jueves, 25 de abril de 2024

Alumnat del programa aula compartida i usuaris del CO El Molí pinten un mural a l’Olímpic d’Onda

11/03/2018 | 23:45 h
Comentarios
0

L'alumnat del programa aula compartida (PAC) i persones usuàriess del Centre Ocupacional El Molí estan pintant murals al camp municipal l'Olímpic d'Onda, amb les diferents disciplines que poden realitzar-se en aquest espai esportiu.

Les àrees de Política Social i Educació, que gestionen les tinents d'alcalde Mari Carmen Aguilella Garcia i Encarna Ribes Rovira, respectivament, treballen de forma coordinada en aquest taller que, a més de suposar un mitjà d'expressió que farà més atractiu el mur de l'estadi, té diverses finalitats.

“D'una banda, pretén prevenir l'abandó escolar prematur i fomentar la integració dels alumnes del PAC, reforçant així la seva motivació i afavorint al desenvolupament personal a través de l'educació de la intel·ligència emocional. Al seu torn, és una activitat grupal que avivarà la col·laboració i la cohesió entre els integrants, incloent als usuaris del CO El Molí, els qui estan adquirint habilitats bàsiques relacionades amb la motricitat i el desenvolupament conceptual i perceptiu, que els permetran obtenir un major nivell d'autonomia personal”, ha destacat Aguilella, segons transcriu una nota de l'Ajuntament.

Per la seua banda, Encarna Ribes ha recordat que l'Ajuntament va signar un conveni de col·laboració amb l'IES Serra d’Espadà, que ha permès l'engegada del PAC per al curs 2017/2018. A través d'acord, s'estan duent a terme diferents activitats com la qual actualment s'està realitzant de forma conjunta amb el CO El Molí. En aquesta línia, Ribes ha explicat que “el programa PAC és un projecte d'atenció a la diversitat i a la inclusió educativa dirigit a un grup de deu alumnes de la localitat, d'entre 14 i 16 anys, en risc d'exclusió social i matriculats a l'IES Serra d’Espadà, que és un dels pocs centres de la província que compta amb aquest recurs. L'alumnat que forma part del PAC presenta dificultats d'adaptació al mitjà i tendència a l'absentisme i abandó escolar, per la qual cosa amb aquest programa s'ofereix un espai alternatiu que millora l'experiència educativa, optimitzant el desenvolupament personal, intel·lectual, social i emocional dels integrants, i potenciant la seva incorporació al món laboral”.

Finalment, Aguilella ha destacat “el compromís que aquest equip de govern té amb la inclusió social i amb la millora de competències de tots els ciutadans”, per la qual cosa ha assegurat que “seguirem treballant en projectes com aquest amb la finalitat d'aconseguir una millor qualitat de vida i garantir la igualtat d'oportunitats entre tots els onders”, acaba transcrivint la nota de l'Ajuntament.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.