El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Martes, 23 de abril de 2024

S’obri el termini de preinscripció al curs de ‘Decoració Digital Inkjet’ del Pacte per l’Ocupació Ceràmica

11/03/2018 | 23:28 h
Comentarios
0

El Pacte Territorial per l'Ocupació dels municipis ceràmiques i la seua àrea d'influència de la província de Castelló ha obert el termini de preinscripció per al curs ‘Decoració Digital Inkjet’.

"El curs té com un dels seus objectius proporcionar els coneixements necessaris perquè els alumnes puguen treballar com a operaris en línies d'esmaltat i impressió digital ‘inkjet’ en el sector ceràmic", segons indica una nota de l'Ajuntament d'Onda, que continua així:

"El president del Pacte Territorial per l'Ocupació de la Ceràmica, Ximo Huguet, ha explicat que “es tracta d'un curs amb el qual no solament incentivem l'ocupació ceràmica. A més,   recolzem als aturats provinents del sector de la indústria ceràmica que han perdut la seva feina  i necessiten adquirir coneixements i competències específiques per a exercir un lloc de treball en aquest sector, així com als joves aturats que cerquen la seva primera ocupació”.  Així mateix, Huguet ha destacat que “aquest curs millorarà la qualificació professional dels aturats del sector de la ceràmica que podran adaptar-se a les noves exigències d'aquest sector, que està en continua evolució a través de la inversió en I+D+I, tecnologia, disseny, etc”.

El Pacte Territorial oferta 15 places. Per a accedir a aquest curs gratuït, els interessants hauran d'estar empadronats en algun dels municipis consorciats, estar aturat en el moment de la sol·licitud i tenir vigent el permís de conduir A, A1, A2 i/o B. El termini per a presentar la sol·licitud de preinscripció finalitza el 20 de març i podrà realitzar-se en la Seu del Consorci, situada a la tercera planta de l'Ajuntament d'Onda, en horari de 9 a 14 hores.

El curs tindrà una durada de 110 hores: 50 hores teòriques i 60 hores de pràctiques no laborables. La part teòrica del curs s'impartirà en el Centre de Formació de Persones Adultes, a Onda, mentre que les pràctiques es realitzaran en empreses situades en els municipis consorciats. En aquesta activitat s'abordaran els aspectes bàsics fonamentals de les operacions de la línia d'esmaltat i es coneixeran les condicions que haurien de disposar els materials necessaris per a l'esmaltat de les peces ceràmiques, així com dels controls de qualitat requerits. També coneixeran les diferents tècniques utilitzades actualment per a l'aplicació dels esmalts i de les variables més importants, els possibles defectes de procés associats al procés d'esmaltat i les mesures correctores. Finalment, es coneixerà la tecnologia ‘inkjet’, s'abordaran els paràmetres associats a la màquina, els associats al procés i els problemes habituals que un operari pot trobar-se en la impressió en el seu lloc de treball", acaba la nota de l'Ajuntament d'Onda.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.