El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Jueves, 25 de abril de 2024

La segona jornada del Projecte Abella se celebra dissabte 17 al Museu del Taulell d’Onda

12/02/2018 | 19:53 h
Comentarios
0

L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet Lecha, i Gerardo Chiva, de la cooperativa L'Hort del manyano, han presentat el matí d'aquest dilluns la II Jornada ‘Projecte Abella: conèixer per a protegir’, que se celebrarà dissabte 17 de febrer, al Museu del Taulell ‘Manolo  Safont’.

Es tracta d'una campanya impulsada per l'Ajuntament, que va sorgir l'any passat a partir d'una proposta del grup municipal Onda Sí Se Puede (OSSP), tal i com ha recordat l'alcalde.

Aquestes jornades principalment estan dirigides a sensibilitzar i informar a agricultors i agricultores del municipi de la necessitat de no utilitzar productes fitosanitaris que puguen danyar a les abelles. Aquelles persones interessades a participar a la jornada podran acudir al museu directament per a inscriure's o fer-ho a través del mail: hortdelmanyano@gmail.com.

Chiva ha explicat detalladament el programa de la jornada de dissabte, que arrancarà amb la inauguració oficial, a les 9.45 hores, a càrrec d'Ángel Badenas Donís, tinent d'alcalde de Sostenibilitat, Territori i Dinamització Econòmica, i de Manu Escrig Azor, portaveu d'OSSP. Després d'açò, Fina Gonell, de ‘Pajuelo Consultors Apícoles’, realitzarà la ponència ‘La citricultura i las abelles’; i Rosario Villaroya, inspectora del Comitè d'agricultura ecológica de la Comunitat Valenciana (CAECV,) parlarà de la ‘Normativa de producció ecològica. Certificació i control’. Per a finalitzar, hi haurà una taula d'experiències amb la presència de José María Moles, de ‘Apivillores: Un projecte de desenvolupament rural i turisme apícola’; Roberto Silvestre, de l'Associació d'Apicultors ‘Fepac-Asaja’ d’Alqueries; Michel Merlet, de ‘Michel Merlet S.L.’; i Francisco José Doñate, de ‘Productos apícolas F. Doñate’ d'Eslida.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.