El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Viernes, 15 de febrero de 2019

La segona jornada del Projecte Abella se celebra dissabte 17 al Museu del Taulell d’Onda

12/02/2018 | 19:53 h
Comentarios
0

L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet Lecha, i Gerardo Chiva, de la cooperativa L'Hort del manyano, han presentat el matí d'aquest dilluns la II Jornada ‘Projecte Abella: conèixer per a protegir’, que se celebrarà dissabte 17 de febrer, al Museu del Taulell ‘Manolo  Safont’.

Es tracta d'una campanya impulsada per l'Ajuntament, que va sorgir l'any passat a partir d'una proposta del grup municipal Onda Sí Se Puede (OSSP), tal i com ha recordat l'alcalde.

Aquestes jornades principalment estan dirigides a sensibilitzar i informar a agricultors i agricultores del municipi de la necessitat de no utilitzar productes fitosanitaris que puguen danyar a les abelles. Aquelles persones interessades a participar a la jornada podran acudir al museu directament per a inscriure's o fer-ho a través del mail: hortdelmanyano@gmail.com.

Chiva ha explicat detalladament el programa de la jornada de dissabte, que arrancarà amb la inauguració oficial, a les 9.45 hores, a càrrec d'Ángel Badenas Donís, tinent d'alcalde de Sostenibilitat, Territori i Dinamització Econòmica, i de Manu Escrig Azor, portaveu d'OSSP. Després d'açò, Fina Gonell, de ‘Pajuelo Consultors Apícoles’, realitzarà la ponència ‘La citricultura i las abelles’; i Rosario Villaroya, inspectora del Comitè d'agricultura ecológica de la Comunitat Valenciana (CAECV,) parlarà de la ‘Normativa de producció ecològica. Certificació i control’. Per a finalitzar, hi haurà una taula d'experiències amb la presència de José María Moles, de ‘Apivillores: Un projecte de desenvolupament rural i turisme apícola’; Roberto Silvestre, de l'Associació d'Apicultors ‘Fepac-Asaja’ d’Alqueries; Michel Merlet, de ‘Michel Merlet S.L.’; i Francisco José Doñate, de ‘Productos apícolas F. Doñate’ d'Eslida.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

El Torneo de España Match de Improvisación da paso a la Liga local de Onda

05/02/2019 | 15:11 h

(466 fotos) Este fin de semana se ha celebrado en el Teatro Mónaco de Onda el I Trofeo de España Matx de Improvisación, en el que la selección valenciana se ha impuesto a la aragonesa en la final por 6-5. El próximo domingo comienza la VII Liga de Improvisación Teatral, en la Cassola, con nuevo horario, a partir de las 18.30 horas.