El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Viernes, 19 de abril de 2024

L’Ajuntament d’Onda acaba la restauració de l’ermitori del Salvador

04/02/2018 | 10:21 h
Comentarios
0

L'Ajuntament d'Onda ha acabat les actuacions que s'han dut a terme a l'ermitori del Salvador, que han consistit en la impermeabilització de la coberta i substitució de part de la seuaestructura de fusta a l'edifici principal, així com el reforç i rehabilitació de les esquerdes de després del seu estudi i han deixat l'acabat estètic que ja existia. A més, s'ha creat una canaleta perimetral al costat del mur interior de l'ermita, la qual cosa afavorirà l'evaporació de la humitat del terreny que estava afectant a l'edifici.

“És una actuació que es plantejava necessària, ja que existien desperfectes que a llarg termini podien haver causat problemes majors. Per a l'equip de govern és molt important conservar i potenciar el nostre patrimoni, que compta amb un gran valor històric i cultural i, en aquest cas, també sentimental per als veïns d'Onda. Es tracta d'un edifici emblemàtic per a la ciutadania ondera i, per això, la nostra aposta sempre serà, en la mesura del possible, mantenir-ho en el millor estat possible”, ha dit l'alcalde d'Onda, Ximo Huguet Lecha, després de la visita a l'ermita al costat de la regidora d'Urbanisme i Patrimoni, Marta Piquer Martí, i la regidora de l'ermitori, Encarna Ribes Rovira, segons indica una nota de l'Ajuntament.

Les obres de rehabilitació han comptat amb un pressupost de 48.722,63 euros. L'alcalde ha acabat dient que “l'actuació a l'ermita té un doble objectiu, perquè d'una banda restaurem aquest immoble tan especial i d'altra banda enriquim el valor patrimonial de la ciutat per al gaudi d'onders i visitants. Volem recordar que Onda té un gran patrimoni tant cultural com a natural i és nostra obligació tenir-ho en unes condicions òptimes de conservació”, acaba trasncrivint la nota municipal.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.