El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Viernes, 15 de febrero de 2019

L’Ajuntament d’Onda acaba la restauració de l’ermitori del Salvador

04/02/2018 | 10:21 h
Comentarios
0

L'Ajuntament d'Onda ha acabat les actuacions que s'han dut a terme a l'ermitori del Salvador, que han consistit en la impermeabilització de la coberta i substitució de part de la seuaestructura de fusta a l'edifici principal, així com el reforç i rehabilitació de les esquerdes de després del seu estudi i han deixat l'acabat estètic que ja existia. A més, s'ha creat una canaleta perimetral al costat del mur interior de l'ermita, la qual cosa afavorirà l'evaporació de la humitat del terreny que estava afectant a l'edifici.

“És una actuació que es plantejava necessària, ja que existien desperfectes que a llarg termini podien haver causat problemes majors. Per a l'equip de govern és molt important conservar i potenciar el nostre patrimoni, que compta amb un gran valor històric i cultural i, en aquest cas, també sentimental per als veïns d'Onda. Es tracta d'un edifici emblemàtic per a la ciutadania ondera i, per això, la nostra aposta sempre serà, en la mesura del possible, mantenir-ho en el millor estat possible”, ha dit l'alcalde d'Onda, Ximo Huguet Lecha, després de la visita a l'ermita al costat de la regidora d'Urbanisme i Patrimoni, Marta Piquer Martí, i la regidora de l'ermitori, Encarna Ribes Rovira, segons indica una nota de l'Ajuntament.

Les obres de rehabilitació han comptat amb un pressupost de 48.722,63 euros. L'alcalde ha acabat dient que “l'actuació a l'ermita té un doble objectiu, perquè d'una banda restaurem aquest immoble tan especial i d'altra banda enriquim el valor patrimonial de la ciutat per al gaudi d'onders i visitants. Volem recordar que Onda té un gran patrimoni tant cultural com a natural i és nostra obligació tenir-ho en unes condicions òptimes de conservació”, acaba trasncrivint la nota municipal.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

El Torneo de España Match de Improvisación da paso a la Liga local de Onda

05/02/2019 | 15:11 h

(466 fotos) Este fin de semana se ha celebrado en el Teatro Mónaco de Onda el I Trofeo de España Matx de Improvisación, en el que la selección valenciana se ha impuesto a la aragonesa en la final por 6-5. El próximo domingo comienza la VII Liga de Improvisación Teatral, en la Cassola, con nuevo horario, a partir de las 18.30 horas.