El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Sábado, 20 de abril de 2024

Els alcaldes d’Onda i Ribesalbes constaten la necessitat d’un nou quarter de la Guàrdia Civil

29/01/2018 | 15:35 h
Comentarios
0

L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet Lecha, s'ha reunit aquest dilluns amb l'alcalde de Ribesalbes i vicepresident de la Mancomunitat Espadà Millars, César Pallarés Torres, al qual ha informat de totes les accions que ha realitzat respecte a la necessitat que es construïsca un nou quarter de la Guàrdia Civl i "d'aquesta manera fer força entre ambdues institucions perquè aquesta infraestructura siga una realitat al més prompte possible", segons indica una nota de l'Ajuntament onder.

L'actual puesto principal de la Guàrdia Civil a Onda presta també els seus serveis a Ribesalbes, Tales, Fanzara, Ayódar, Fuentes de Ayódar, Vallat, Torralba del Pinar, Villamalur i Suera.

“Com a capçalera de comarca de l’Espadà Millars, des d'Onda impulsem aquesta reclamació que afecta a moltes localitats. La comarca es mereix un quarter digna perquè la Guàrdia Civil puga brindar les millors prestacions als ciutadans tant d'Onda com de la resta de poblacions”, ha destacat l'alcalde, segons trancriu la nota, que continua així:

"Per la seva banda, Pallarés ha insistit en la necessitat de la construcció del quarter d'Onda, ja que “es donaria un servei molt més ràpid a les poblacions veïnes de l'interior que manquen a dia d'avui de seguretat local i que, a més, es veuen afectades per la despoblació interior”.

Cal recordar que l'alcalde ha visitat amb l'alferes d'Onda les instal·lacions actuals “que es troben en un estat precari”, i ha mantingut una reunió amb el cap de la Comandància de Castelló, Miguel Fresneda. A més, està pendent de rebre una resposta del Ministeri “per a veure què solucions donen a aquesta problemàtica que no pot demorar-se més”.  També, en una sessió plenària celebrada en el mes d'octubre del passat any, l'alcalde va presentar una proposta per a sol·licitar la construcció d'aquesta infraestructura i ha recordat  que “va ser aprovada per unanimitat per tots els grups polítics i sol·licitem a més que es complisca el conveni subscrit i s'inicien els tràmits perquè la caserna siga una realitat en 2018”. En aquest sentit, Huguet ha ressaltat que altres municipis s'han sumat a aquesta reivindicació i diversos alcaldes li han transmès que presentaran aqueixa mateixa moció en les seves pròximes sessions plenàries", indica també la nota de l'Ajuntament d'Onda.

Finalment, els alcaldes de Ribesalbes i d'Onda han aprofitat la reunió per a posar sobre la taula altres qüestions que uneixen a aquests dos municipis. Per exemple, s'han tractat temes com el transport interurbà entre ambdues poblacions o la necessitat de comptar amb una residència per a la gent gran que done servei a les dues localitats, ja que Ribesalbes té pendent des de fa anys la finalització de la residència local, mentre que Onda busca un solar per a la construcció d'una nova.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.