El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Martes, 17 de septiembre de 2019

‘Les llàgrimes d’Orfeu’, de Vicent Pallarés (Onda i Suera), triomfa als Premis Octubre de València

30/10/2017 | 22:47 h
Comentarios
2

La 46 edició dels Premis Octubre ha suposat el triomf de l'escriptor Vicent Pallarés i Porcar, nascut a Barcelona, però que viu a Onda i és descendent de Suera que ha obtingut l'Andròmina de Narrativa amb la novel·la Les llàgrimens d'Orfeu.

Maria Rizo, dona del músic de Vila-real Francesc Tàrrega, repassa la vida del guitarrista internacional "sense ser una biografia novel·lada. L'obra se centra en fets reals de la vida del guitarrista però vistos des dels ulls de la seva família i, en particular, de la seua dona".

El jurat del Premi Andròmina ha valorat de manera especial una novel·la que combina narració de la vida del músic Francesc Tàrrega amb la percepció de la seva dona.

L'autor de 'Les llàgrimes d'Orfeu', en la foto durant un acte a Onda de presentació d'un estudi sobre el territori de Jan Fuster, de Daniel P. Grau, va explicar als mitjans que la novel·la va néixer sobre la idea que "darrere d'un gran home hi ha una gran dona canviant-la per darrere de qualsevol geni, masculí o femení, hi ha una parella que en pateix les conseqüències".

Pallarés narra el trasllat del cadàver del gran músic de Vila-real Francesc Tàrrega, des de Barcelona fins a Castelló, i com en aquest camí la família reflexiona sobre la vida del guitarrista.

Vicent Pallarés i Porcar (Barcelona, 28 de març de 1951) és un escriptor valencià. Tot i nàixer a Catalunya, es va traslladar al poble del qual descendia, Suera, a la Plana Baixa, comarca en la qual ha desenvolupat la carrera de docent. Actuament viu a Onda.

Va començar a escriure en castellà, i el 1982 va guanyar el XIII Premi Armengot de novel·la curta a Castelló de la Plana amb El valle incompleto. La seua primera obra en català, La immensa solitud de Geneviève Lelouch, no arribaria fins al 1993.

Just aquest debut se saldaria amb el guardó Recull-Francesc Puig i Llensa de narració. Eixe mateix any també s'hi imposava al Premi Alambor amb L'àngel custodi. Però, el gruix de la seua bibliografia arriba en el perïode comprés entre 1999 i 2004, quan publica diverses novel·les i llibres juvenils, que obtenen guardons com el Vila de Puçol, el Ciutat de València (per Les urpes del llop) o l'Enric Valor, entre d'altres. El 2011 conclou i publica El magma silenciós, una obra concebuda junt el desaparegut Manuel Garcia i Grau. També ha escrit diversos guions audiovisuals, com per al programa de Canal 9, Valencians que fan història. Precisament la novel·la desenvolupa el guió sobre el guitarrista Frances Tàrrega, que es va gravar per aquell programa, però que es va emetre sempre en horaris poc atraients.

Comentarios:
2
Vicent Pallarés
31/10/2017 | 08:26 h
#
Nadal, moltes gràcies per haver-te fet ressó de la notícia. Tota la informació que hi poses és certa, llevat d'un xicotet detall: l'episodi sobre Tàrrega, dins la sèrie "Valencians que fan història", sí que es va gravar i ha estat emés per la desapareguda Canal 9 unes quantes vegades, però sempre en horaris intempestius. De nou, moltes gràcies.
redaccion
31/10/2017 | 21:55 h
#
Corregit, Vicent. Açò de la internet és molt més soferta que el paper i et permet fer tots els canvis que necessites. Moltes gràcies per l'aclariment i enhorabona, novament!
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

334 fotos de les festes del Grup Folcòric d’Onda 2019

07/09/2019 | 06:43 h

S’han celebrat dissabte 31 d’agost, amb la presentació de la reina infantil, Balma Ortells Prades, i el seu acompanyant, Salva Navarro Díez de los Ríos, i diumenge 1 de setembre, amb l’ofrena a la seua patrona, Santa Bàrbera, i la missa ballada a l’església de la Verge del Carme.