El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Viernes, 19 de abril de 2024

Jornada aquest diumenge al castell per a promocionar la jueria d’Onda

30/08/2017 | 13:22 h
Comentarios
0

El Museu d'Arqueologia del castell d'Onda acollirà aques diumenge, 3 de setembre, una conferència i un concert dins de la XVIII jornada europea de la cultura jueva. Aquestes activitats es completaran amb una ruta cultural per la jueria ondera.

L'any passat, també el primer diumenge de setembre, ja es va celebrar la primera edició d'aquestes activitats, a la qual pertany la foto de dalt.

A les 11.00 hores s'inaugurarà la Jornada amb la conferència “Expulsión y diáspora de los judíos valencianos”, a càrrec de José Hinojosa Montalvo, catedràtic d'Història de la Universitat d'Alacant. A continuació, a partir de les 11.30 hores, José Guerola oferirà un concert de guitarra clàssica. A la seva conclusió, aproximadament a les 12.15 hores, es durà a terme la visita guiada cultural pel centre històric i la seua jueria, per a després, a les 14.00 hores, procedir a la clausura dels actes.

El tinent d'alcalde de Dinamització Econòmica, Ángel Badenas Donís, ha explicat que, “amb aquesta iniciativa, el consistori convida a descobrir el patrimoni artístic i cultural jueu d'Onda”, segons transcriu una nota de l'Ajuntament.

Badenas ha animat als onders a “conèixer el pas de la comunitat jueva per la història d'Onda a través d'aquestes jornades gratuïtes que tenen com a eix central en aquesta edició els exilis que va patir aquest poble”, acaba transcrivint la nota municipal.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.