El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Viernes, 19 de abril de 2024

Redacten el projecte del centre d’interpretació de la Serra d’Espadà al Molí de la Reixa d’Onda

21/08/2017 | 22:30 h
Comentarios
0

L'Ajuntament d'Onda està redactant el projecte perquè el Molí de la Reixa aculla el centre d'interpretació de l'aigua i els espais naturals d'Onda, així com de l'entorn del Parc Natural de la Serra d'Espadà.

Després de la iniciativa presentada al Ple pel regidor de Compromís, Lluís Pastor Catalan, aprovada per unanimitat, "l'equip de govern està treballant per a engegar aquesta iniciativa que posarà en valor i dinamitzarà el Molí de la Reixa", indica una nota de l'Ajuntament, que continúa així:

“L'engegada d'aquest projecte possibilitaria un nou espai de dinamització econòmica de caràcter sostenible”, ha confirmat el tinent d'alcalde de Dinamització Econòmica, Ángel Badenas Donís, al mateix temps que ha desvetlat que “l'objectiu del centre d'interpretació és el de convertir-se en un espai dotat de tots els serveis d'atenció al visitant necessaris per a difondre i divulgar la història de l'edifici, vinculada a la importància de l'aigua a Onda i la Serra d'Espadà”.

El tinent d'alcalde de Dinamització Econòmica ha avançat que “es pretén crear un espai expositiu que interprete l'edifici, la seva vinculació i importància amb l'aigua i la naturalesa. No cal oblidar que Onda és la porta d'accés a la Serra d'Espadà i amb aquest centre es pot potenciar el valor patrimonial i natural de la localitat”. Així mateix, Badenas ha destacat que, “a més de potenciar la riquesa d'Onda, amb la creació d'aquest centre s'oferiria un nou producte cultural i turístic de qualitat, que donaria a conèixer als visitants i onders  les importància de l'aigua i els molins de la ciutat. A més, serviria per a crear un lloc d'aprenentatge, coneixement i valorització en la localitat; incrementaria el nombre de visitants; implementaria l'oferta actual d'oci i turisme d'Onda per a diversificar el perfil de visitants; així com potenciaria la integració i complementarietat entre l'edifici i els continguts museològics”.

El tinent d'alcalde de Dinamització Econòmica ha insistit que es treballa en una proposta “adequada i coherent a aquest marc espacial, respectuosa amb l'edifici, així com discreta i integrada, tant en l'espai físic com en la tematització”. De la mateixa manera, ha avançat que el projecte tindrà en compte la perspectiva museogràfica, el discurs expositiu i els equipaments innovadors, entre altres aspectes que han de convertir-se en pilars del seu funcionament. “S'està plantejant un important discurs expositiu i uns equipaments innovadors que facilitaran que el centre es convertisca en una referència en el turisme cultural valencià i una demanda d'oci cultural, capaç de fer als visitants sentir-se representats, de formar part d'una història i d'una societat”, ha conclòs Badenas, segons acaba transcrivint la nota de l'Ajuntament.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.