El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Jueves, 19 de julio de 2018

El Museu del Taulell d’Onda acollirà les II Convivències Ceràmiques del 5 al 8 de desembre de 2017

07/08/2017 | 14:02 h
Comentarios
0

La tinent d'alcaldia de Serveis a la Ciutadania i responsable política del museus de l'Ajuntament d'Onda, Encarna Ribes Rovira ha anunciat que les II Convivències Ceràmiques se celebraran del 5 al 8 de desembre de 2017 al Museu del Taulell 'Manolo Safont', “una institució que té entre els seus objectius la conservació, recerca i difusió de la indústria de la nostra comunitat”.

"El país convidat serà amb tota probabilitat Portugal i presentarà diferents novetats com una posada en comú amb els diferents muralistes vinguts a l'esdeveniment que podran presentar i mostrar els seus treballs", ha indicat Ribes.

La peça mural elaborada durant les I Convivències Ceràmiques ha sigut col·locada a mitjans de juliol a un dels murs que envolten el Museu.

Cal recordar que l'obra es va realitzar amb la participació de diferents ceramistes vinguts de diferents llocs d'Espanya i que l'obra va estar dirigida i creada per la ceramista argentina Rosa Latorre i el ceramista castellonenc Àngel Igual (a a foto de dalt amb Ribes i el director del Museu del Taulells, Vicent Estall i Poles), així que és fruit de la unió entre coneixements artístics i culturals del País Valencià i d'Argentina.

De nom 'Els guardians de la ceràmica', l'obra representa la unió entre diferents animals mitològics, valencians i argentins, i està decorada amb motius tradicionals d'ambdues zones. La figura central apareix amb una decoració que homenatja al ceramista onder que dóna nom al Museu, Manolo Safont.

Ribes ha manifestat que “és un vertader plaer i orgull per als onders que aquestes convivències s'hagen celebrat en la nostra ciutat, coneguda per la seva tradició ceràmica, i que prestigiosos ceramistes especialitzats en murals ceràmics com a Àngel Igual o Rosa Latorre, d'una manera ambiciosa i coherent, coincidisquen a presentar la marca Onda com un referent d'excel·lència en coneixements sobre ceràmica, apostant pel muralisme com una de les expressions de la ceràmica més importants”, segons transcriu una nota de l'Ajuntament.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre