El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Viernes, 19 de abril de 2024

L’Ajuntament d’Onda destina 160.000 euros a la possible reforma de 110 cases del centre històric

04/08/2017 | 17:52 h
Comentarios
0

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament d'Onda ha aprovat aquest divendres les bases de la convocatòria de subvencions municipals per a 2017, dins de l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) d'una part del centre històric.

Es poden acollir a aquestes ajudes 110 habitatges del carrers Camí Castelló, Ceramista Peyró, Sant Isidre, Santa Isabel i Portal de València, a més de Verge del Pilar, Borriana y carreró del Moro, i les places de Sant Cristòfol i la Sinagoga.

Onda avançarà així els primers 160.000 euros per a aquestes ajudes a les persones que ho sol·liciten en els pròxims tres mesos a partir de la publicació d'aquestes bases en el Butlletí Oficial de la Província (BOP), tal com ha anunciat posteriorment en roda de premsa l'alcalde, Ximo Huguet Lecha, que ha assenyalat que “ho fem amb la clara intenció de millorar al més prompte possible la nostra localitat i donar viabilitat al projecte”, segons transcriu una nota municipal, que continua així:

"L'Ajuntament, en la seva Oficina Municipal per a l'Impuls de la Rehabilitació d'Habitatges, ha rebut més de 20 consultes sobre aquest tema i ja sap de 15 propietaris interessats en la rehabilitació dels seus habitatges mitjançant aquest programa. “Pensem que és important dur a terme aquest avançament perquè, encara que no s'ha signat el conveni amb la Conselleria, sabem de la seva intenció que açò es faça de forma imminent i comptem amb el seu vistiplau”, ha indicat Huguet, quin ha afegit que “aquest és un nou signe de les excel·lents relacions que manté aquest Ajuntament amb la Generalitat Valenciana”.

Cal recordar que la declaració d'algunes zones de la localitat com ARRU permetrà, mitjançant un conveni amb la Generalitat, destinar 3,4 milions d'euros a la rehabilitació d'habitatges a Onda. Així, els sol·licitants podran optar fins a 30.000 euros per a subvencionar la rehabilitació d'un habitatge i fins a 45.000 euros per a sufragar la construcció d'un habitatge després de la demolició d'una altre. L'Ajuntament realitzarà el pagament anticipat del 70% de l'import i el 30% restant de la subvenció es pagarà en finalitzar l'obra, després de presentar la seva justificació.

L'alcalde ha conclòs dient que “volem construir Onda entre totes i tots i millorar la qualitat de vida de la ciutadania, mantenint el seu entorn en bones condicions. Les rehabilitacions són essencials per a abordar les desigualtats socials i amb aquestes ajudes es van a poder engegar un bon nombre d'obres sense un gran cost per als propietaris. Així mateix, l'aposta per la regeneració dels habitatges, per a la seva modernització i millora mediambiental, suposa també un impuls per a empreses locals de sectors relacionats amb la construcció”, acaba transcribint la nota de l'Ajuntament.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.