El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Viernes, 19 de abril de 2024

L’Ajuntament d’Onda invetirá 60.000 euros “per a millorar i posar en valor” l’ermitori del Salvador

26/07/2017 | 22:46 h
Comentarios
0

L'Ajuntament d'Onda, a través de les àrees de Territori i Serveis a la Ciutadania, invertirà 60.000 euros per a "la conservació, millora i posada en valor" de l'ermitori del Salvador, segons indica una nota municipal.

"L'emblemàtic emplaçament de la localitat presenta evidents i notoris desperfectes que requereixen una adequació, que l'equip de govern realitzarà a partir del mes de setembre", afegeix la nota.

El tinent d'alcalde de Territori, Ángel Badenas Donís, ha explicat que “s'actuarà sobre els elements constructius, amb l'objectiu de millorar la ventilació per a impedir l'efecte de la humitat sobre els murs de la capella. També es procedirà a la reparació de les esquerdes en parets i voltes de la citada capella i es netejaran les pintures de tot el recinte”, en transcripció de la nota.

A més, Badenas ha assenyalat que “realitzarem altres actuacions de millora i manteniment en la resta de l'edifici com, per exemple, a la planta coberta de la zona de dormitoris, a l'interior sanejant les parets i a la planta baixa coberta substituint una de les bigues cumbrera”, segon continua transcribint la nota.

Dels 60.000 euros de la inversió, l'equip de govern espera rebre de la Conselleria el 70% a través d'una subvenció destinada a actuacions de conservació i protecció dels béns immobles del patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana, indica també la nota.


La tinent d'alcaldia de Serveis a la Ciutadania, Encarna Ribes Rovira, ha manifestat que “amb aquest projecte d'actuació es demostra que l'actual equip de govern preserva i s'ocupa del manteniment d'un lloc que forma part de la nostra tradició i història, al mateix temps que és un espai representatiu de la nostra localitat que hem de posar en valor. Gràcies a aquestes actuació, els veïns i visitants podran accedir de manera segura a l'ermita i gaudir de tot el seu esplendor històrico-cultural”, acaba trnascribint la nota de l'Ajuntament.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.