El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Martes, 23 de abril de 2024

Inicien la reconstrucció d’un dels murs de la plaça de la Sinagoga a Onda

11/07/2017 | 23:01 h
Comentarios
0

L'Ajuntament d'Onda ha iniciat els treballs de reconstrucció del mur de la plaça de la Sinagoga, seguint les indicacions del servei territorial de Cultura i Patrimoni de la Generalitat a Castelló.

"El tram de mur que es va a consolidar va ser derrocat per a construir un nou col·lector i aquests treballs tenen un termini d'execució d'aproximadament un mes", indica textualmente una nota municipal.

L'alcaldet, Ximo Huguet Lecha, ha visitat el matí d'aquest dimarts, amb l'arquitecte tècnic municipal, Salvador Forés Furió, el desenvolupament de les obres. En finalitzar, ha explicat quins passos s'estan seguint i en què consisteixen els treballs que s'estan duent a terme.

“En derrocar aquest tram del recinte, que ara ha aparegut després de l'excavació, ha quedat incomplet. L'empresa Restauración EMR està procedint a la reconstrucció del mur amb tècniques tradicionals: es tracta d'una paret de pedra d'aproximadament 1 metre d'espessor que serà reconstruïda amb maçoneria de pedra i morter de calç. La part nova es diferenciarà de l'antiga amb una junta metàl·lica que serà incrustada en el citat mur. Amb aquest treball quedarà perfectament delimitada la forma de l'espai antic”, indica la nota de l'Ajuntament, que continúa així:

"Cal recordar que la reforma de la plaça, que havia de realitzar-se després de les excavacions inicials, va quedar paralitzada per aquestes troballes arqueològiques. Després de rebre l'autorització de la Direcció territorial de Cultura i Patrimoni es van reprendre els treballs i es va haver d'ampliar el sector excavat per a exhumar tot el gran edifici documentat en la plaça, impedint el tràfic dels vehicles i, en aquests moments, s'està procedint a la reforma del mur que consolida al col·lector trobat al costat de la resta de troballes arqueològic. En aquest sentit, l'alcalde ha destacat que “el consistori va adoptar una sèrie de mesures d'urgència, seguint amb les indicacions de Conselleria, després de l'aparició en la plaça d'una enorme construcció que podria correspondre a una cisterna monumental de grans dimensions”.

Finalment, Huguet ha avançat que “una vegada haja finalitzat aquesta part de l'obra, tornarem a reunir-nos amb Conselleria per a coordinar els següents passos seguir, doncs seguim treballant per a donar solucions ràpides i efectives als problemes que se'ns van plantejant després d'aquests descobriments, treballant conjuntament amb la Generalitat perquè els onders  puguen gaudir al més prompte possible d'una plaça totalment accessible i augmente la qualitat del seu entorn urbà, a més de preservar les troballes que suposen un valor afegit com a recurs patrimonial i turístic de la nostra ciutat”, segons acaba transcribint la nota de l'Ajuntament.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.