El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Sábado, 20 de abril de 2024

L’Ajuntament d’Onda estima que la xifra de turistes durant el primer semestre de 2017 duplica la de 2016

09/07/2017 | 17:05 h
Comentarios
0

L'Ajuntament d'Onda, a través de la Tourist Info, ha donat a conèixer les xifres de turistes que han visitat el municipi durant els primers sis mesos de l'any. "Les dades són molt postives respecte al mateix període de l'any anterior", indica una nota municipal.

“Enguany quasi 4.300 persones han passat per la Tourist Info d'Onda, mentre que en el mateix període de l'any passat ho van fer quasi 2.000”, ha destacat el tinent d'alcalde de Dinamització Econòmica, Ángel Badenas Donís, qui hi ha assenyalat que “aquestes dades ens impulsen a continuar treballant en la mateixa línia i demostren el gran interès que tenen els visitants per conèixer el nostre municipi, procedents d'altres punts de la província, el territori espanyol o els que arriben de l'estranger”, segons transcriu la nota de l'Ajuntament.

“Aquestes dades reflecteixen l'efecte positiu i efectiu que han tingut els polítiques dutes a terme per l'actual equip de govern enfocades cap a la promoció i impuls del turisme i el nostre patrimoni històrico-cultural. Sense oblidar que molts turistes ens visiten per a gaudir de l'extraordinari entorn natural que té Onda i que ofereix al visitant la possibilitat d'experimentar la màgia d'una infinitat de sensacions amb la pràctica del senderisme i una àmplia varietat d'activitats de turisme actiu”, ha explicat Badenas, en transcripció de la nota, que continua així:

Badenas ha avançat que “tenint en compte que estem a inici de l'estiu i durant els pròxims mesos oferirem una àmplia i variada oferta que atrauran encara mes turistes, és mes que probable que la xifra augmente i, a final d'any, podem comptar amb un rècord de visites”. En aquest sentit, el tinent d'alcalde ha recordat que, “del 21 al 23 de juliol, oferim el 'Festival Onda 3 Culturas+1 Feria de Arte Emergente'; a l'agost tenim la festivitat del Salvador amb la romeria i el concert tribut a Queen 'Dios salve a la reina', així com la Fira Medieval; i en aquesta època estival, oferim també els visites gratuïtes teatralitzes al castell i centre històric d'Onda, que es realitzen dos vegades al mes”.

Així mateix, Badenas ha afirmat que aquest augment de visitants a Onda  es deu també a que enguany l'equip de govern ha reforçat la presència de la ciutat en els fires de turisme. “Aquest equip de govern que lidera l'alcalde Ximo Huguet aposta per impulsar la marca Onda com a destinació turística en els principals mercats emissors de turistes”, hi ha assenyalat Badenas.  En aquesta línia, Badenas ha remarcat el “feedback” per part dels visitants en totes les fires al comunicar que “ja han visitat Onda en alguna ocasió després de conèixer l'oferta en aquests certàmens i que l'han recomanat”. A causa de la gran diversitat de producte que ofereix Onda, amb una variada oferta cultural, de naturalesa i de turisme actiu, la ciutat s'ha convertit en una destinació de gran interès en totes els fires. Així mateix, l'equip de govern contínua mantenint l'agenda de reunions amb distints touroperadors i agències de turisme, amb l'objectiu d'augmentar les excursions i els viatges programats a la ciutat i “així els assistents puguen conèixer l'entorn únic i exclusiu que presenta Onda, on poden viure noves experiències rodejats de naturalesa i cultura”.

Finalment, Badenas ha explicat que des de l'equip de govern també es treballa diàriament en el Pla Estratègic de Turisme que ha elaborat el consistori junt amb la UJI, sent aquest “un document viu amb el qual se sol·licitarà a diferents administracions que col·laboren per a aconseguir l'objectiu: convertir Onda en un destinació turística d'interior rellevant de la Província de Castelló”, segons acaba transcribint la nota de l'Ajuntament

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.