El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Jueves, 18 de abril de 2024

L’Ajuntament d’Onda netejarà muntanyes per a reduir el risc d’incendi forestal al costat d’urbanitzacions

06/07/2017 | 13:00 h
Comentarios
0

L'Ajuntament d'Onda ha començat el procés per a dur a terme "de forma real", segons el tinent d'alcalde de Territori i Medi Ambient, Ángel Badenas Donís, el Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals que es va aprovar en 2012 i que contempla actuacions d'autoprotecció en 12 zones urbanitzades del municipi.

Ja s'ha sol·licitat els permisos pertinents a la Generalitat i s'ha informat al veïnat de les zones afectades en les quals pròximament s'iniciaran labors de prevenció d'incendis. En concret, Badenas (que apareix a la foto amb el cap de la brigada ecològico-rural de la Policia Local) ha anunciat que “realitzarem diferents actuacions d'autoprotecció en les àrees urbanitzades Sant Francesc i la Murtera, i Riu Sonella. Es procedirà a adequar aquestes zones per a crear àrees de tallafocs perimetrals al costat de les zones habitades, i s'executaran tractaments silvícoles en les àrees interiors de les urbanitzacions, amb l'objecte de reduir el risc d'incendi forestal en les zones indicades, assumint l'Ajuntament d'Onda tot el cost dels treballs”, segons transcriu una nota municipal, que continua així:

"Els incendis forestals constitueixen un greu perill que en l'actualitat s'accentua en les zones mediterrànies, i molt especialment, en el territori valencià. De forma recurrent, els incendis provoquen greus danys en les masses forestals, amb la consegüent repercussió negativa sobre el medi natural, econòmic i social.  En aquest sentit, Badenas ha remarcat que “estem treballat amb urgència sobre aquest Pla que ha estat paralitzat durant la passada  legislatura. La seva posada en marxa éra totalment necessària si pretenem evitar incendis que poden donar lloc a situacions d'alt risc o catàstrofes. Per això, estem realitzant un gran esforç i coordinant tots els recursos i mitjans disponibles per a evitar aquests successos i continuarem realitzant  les accions pertinents  per a intentar que qualsevol urbanització, zona i terreny del municipi estiga protegit davant del perill de foc, especialment en l'estiu”.

Amb la posada en marxa del Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals, l'Ajuntament se situa entre els primers municipis que actuen de forma directa en parcel·les privades. “Farem tot el possible per a evitar el greu problema que pot suposar un incendi en un municipi com el nostre, per la peculiaritat de la seua climatologia, meteorologia i geografia”, ha conclòs Badenas, segons acaba transcribint la nota municipal.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.