El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Jueves, 25 de abril de 2024

L’Ajuntament d’Onda escomet noves obres d’accessibilitat

29/06/2017 | 16:35 h
Comentarios
0

L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet Lecha, i la regidora d'Urbanisme, Marta Piquer Martí, han visitat aquest dijous algunes de les actuacions incloses en el Pla d'Accessibilitat, que compta amb una partida pressupostària de 70.083,60 euros per a 2017.

Atenent les peticions de Compromís i Onda Sí Se Puede (OSSP) per a donar suport als comptes municipals d'enguany, aquesta quantitat està destinada, entre daltres accions, a la millora i adequació de les voreres i pas de vianants dels carrers Mallorca, Aragó i Sicília.

Piquer ha recordat que “el col·legi Mestre Caballero es troba en els seus voltants i manquen de passos de vianants, per la qual cosa amb aquesta obra es podrà respondre a les peticions realitzades pels veïns durant els últims anys”, segons transcriu una nota de l'Ajuntament, que continua així: 

"En aquest cas, l'empresa encarregada d'aquesta obra és ondera, Edcosa XIII SL, i compta amb un pressupost de 6.236,76 euros.

Aquest Pla contempla també les obres d'accessibilitat a la zona del pavelló Víctor Cabedo, amb les quals es pretén millorar l'àrea perimetral de l'avinguda Serra d'Espadà, que es troba molt propera a la instal·lació poliesportiva. Està previst la construcció d'una rampa junt a les escales que donen accés al carrer Carta Pobla, la creació d'un espai accessible i dirigit al pas de vianants a través del pàrquing del recinte i el pintat de totes i cadascuna de les places d'aparcament dels voltants, així com la senyalització horitzontal. L'empresa local ARIMCA SL, amb un pressupost de 22.239,53 euros, serà l'encarregada de realitzar aquesta part del pla de 'Inversions per a l'accessibilitat'. “Aquesta obra és una reclamació històrica per part dels veïns onders doncs ja són molts anys i diverses ocasions en què s'han realitzat peticions per solucionar aquest problema amb les voreres i la rampa d'accés al poliesportiu”, ha recordat la regidora d'Urbanisme.

Així mateix, una altra empresa de la localitat, Edcosa XIII SL, serà l'encarregada de l'adequació de la vorera en l'Avinguda Mediterrani, al costat de l'Asia Market, per aconseguir una millora en l'accés a la nova àrea comercial d'aquesta zona. L'import del cost d'aquesta obra és d'1.643,54 euros.

A més, està en marxa per a l'estudi i poder-les incloure en el futur, l'accessibilitat d'escales i rampa al carrer Sansano Vives, així com una millora molt similar a l'àrea del carrer Ismael Peris.

Piquer ha mostrat la seva satisfacció per aquestes inversions, doncs demostren que “aquest equip de govern prioritza la contractació de les empreses locals per dur-les a terme, de manera que indirectament aconseguim dinamitzar l'economia d'Onda i impulsar la creació de llocs de treball”. Finalment, ha assenyalat que “en aquests moments estem estudiant les següents accions que realitzarem quant a accessibilitat. Les que hem anunciat avui són les primeres de moltes més inversions que durà a terme aquest equip de govern amb l'objectiu d'aconseguir que Onda sigui una ciutat inclusiva i sense barreres, lluitant perquè tots els onders tinguin els  mateixos drets i oportunitats”, acaba transcribint la nota de l'Ajuntament. 

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.