El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Viernes, 19 de abril de 2024

Onda inicia “amb orgull” la programació de les jornades LGTBI

28/06/2017 | 18:23 h
Comentarios
0

(20 fotos) La vesprada d'aquest dimecres ha arrancat la primera activitat de les jornades LGTBI, organitzades per la regidoria d'Iguatat de l'Ajuntament d'Onda, a càrrec de José Bravo, psicòleg especialista en teràpia Gestalt i fotògraf, que dirigeix el taller 'Mirémonos'.

Aquesta primera sessió busca activar l'empatia de les persones participants, la majoria integrants de l'Agrupació Fotogràfica l'Art de la Llum. Aquest dijous continuarà amb el que han catalogat com una 'experiència', que duran a terme en places i carrers del voltant del Local d'Associacions de La Safona, on es fa l'activitat.

Després de mirar-se, les persones assistents havien de definir les altres amb una paraula, que apuntaven en un paper i deixaven a la seua cadira. El regidor d'Igualtat i Joventut, Asensio Blaya Maertínez, explica que aquest taller era perfecte per a arrancar les jornades, ja que "l'objectiu és entendre que la mirada pot servir per a conèixer-se millor i acostar-se a les persones que els envolten, des del respecte, la tolerància i la igualtat”, segons transcriu una nota de l'Ajuntament.

"Com a mostra del dret a la llibertat sexual, el respecte per la igualtat d'oportunitats, evitant el rebuig i la discriminació de les persones a causa de la seva orientació sexual, l'edifici del consistori municipal llueix la bandera arc iris presidint la balconada principal de la façana", afegeix la nota.

Aquest dijous 29 serà el dia central de la programació LGTBI. A més de l'experiència 'Mirémonos', des de les 19.00 a les 20.30 hores, a les 22.00 hores, a la Sala la Cassola es procedirà a la lectura pública del 'Manifest de l’Orgull LGTBI 2017'. A continuació, en la mateixa ubicació, es tancarà la jornada amb l'emissió d'un conjunt de documentals sobre la diversitat sexual i de gènere inclosos en el festival, sota el títol 'Mostra la ploma als pobles'.

La programació de les jornades LGTBI 2017 posaran el seu fermall final aquest pròxim dissabte dia 1 de juliol, a partir de les les 12.00 hores, a la Plaça Espanya, amb la celebració dels 'Jocs per a la diversitat', a càrrec de 'Fam d’ós' i 'QueerFest', amb l'objectiu de conscienciar a la societat de la igualtat de gènere i la prevenció d'actituds discriminatòries per a tota la família. A partir de les 16.00 i fins a les 20.00 hores, a la Sala la Cassola, i totalment gratuït com la resta d'actes, s'aprofundirà en aquests aspectes a través de l'emissió de dos documentals divulgatius.

Blaya ha recordat que “aquest equip de govern contínua treballant per a dur a terme iniciatives polítiques com aquesta, que cerquen conscienciar a la societat ondera perquè se sumeix a la inclusió del col·lectiu de LGTBI”. Per aquest motiu, ha animat a tota la ciutadania a “participar d'aquesta setmana amb la qual es pretén donar suport oficial a les reivindicacions d'aquest col·lectiu, visualitzant, normalitzant i empatitzant per a comprendre que les seves reivindicacions són conseqüència d'uns drets a comprendre des de la naturalitat i la generositat”, segons acaba transcribint la nota de l'Ajuntament.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.