El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Sábado, 26 de mayo de 2018

Inaugurada al Museu del Taulell d’Onda l’exposició de l’artista Enric Mestre ‘Retrospectiva 1.0′

16/06/2017 | 17:48 h
Comentarios:
0

(32 fotos) El Museu del Taulell 'Manolo Safont' d’Onda acull des d'quest dijous l’exposició 'Retrospectiva 1.0', de l’artista  Enric Mestre.  La mostra romandrà oberta al públic fins a l'1 d’octubre. Amb aquest catàleg s'inaugura també la col·lecció de llibres Ceramistes rellevants.

A l'acte d'inauguracíó han inervingut el director del Museu, Vicent Estall i Poles, el comissari de l'exposició i l'alcalde, Ximo Huguet Lecha. També han assistit un bon grapat de membres de la corporació municipal i ceramistes d'arreu del País Valencià, com l'onder Manolo Sales Maza, que ara viu a Múrcia.

Aquesta exposició és un primer assaig que tracta de mostrar de manera cronològica les etapes principals de l’obra realitzada amb matèria ceràmica per aquest artista de reconegut prestigi, en l’esfera de plàstica contemporània. El resultat és la present síntesi de tota la trajectòria d’aquest ceramista i escultor que ha dedicat la major part de la seva vida professional a la creació artística amb una determinació que sorprèn per la seva intensitat.

“Aquesta vocació de treball disciplinat i constant durant més de 50 anys ha tingut com a resultat l'existència d'un conjunt d'obres d'impressionant magnitud, que en gran part es conserva en els propis tallers d'Enric Mestre, i que de manera exclusiva han servit per configurar la Retrospectiva 1.0”, ha explicat l'alcalde, segons transcriu una nota de l'Ajuntament.

“No obstant això, el no haver disposat d'alguna de les obres més emblemàtiques, actualment en Museus i col·leccions privades de tot el món, creiem que l'exposició de les 120 obres que ací presentem compleix amb l'objectiu inicial d'oferir una visió de conjunt de l'obra d'Enric Mestre”, ha afegit Huguet per glossar el treball de l'artista valencià, que ha donat les gràcies per poder exposar "en un edifici tan emblemàtic".

Els qui visiten el Museu del Taulell 'Manolo Safont' podran observar des de les primeres obres de joventut (pràcticament inèdites), centrades en el recipient com a objecte artístic d'una gran bellesa que es manifesta, principalment, en les qualitats materials que són exclusives de la ceràmica, fins a les escultures posteriors a 1.982 que, amb les successives derivacions que sobrepassen el 2.016, representen una expressió personalíssima i única dins de l'àmbit de l'abstracció geomètrica contemporània.

El recorregut de l'exposició ha estat estructurat en set grans apartats temàtics ordenats cronològicament, amb la finalitat de fer visible l'evolució del treball de Mestre. Per acompanyar aquesta visió general de l'artista, també s'ha inclòs la projecció de dos documentals sobre la seva obra i la tècnica empleada en el procés de creació.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

128 fotos de la concentració de motos a Tales 2018

20/05/2018 | 22:14 h

Organitzada pel Moto Club La Pallissa aquest diumenge, 20 de maig