El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Viernes, 25 de mayo de 2018

L’Ajuntament d’Onda desvia el col·lector aparegut a la plaça de la Sinagoga

11/06/2017 | 20:17 h
Comentarios:
0

L'Ajuntament d'Onda ha adoptat una sèrie de mesures d'urgència, com ara desviar el co·lector preexistent, seguint les indicacions del servei Territorial de Cultura de Castelló, després de l'aparició a la plaça de la Sinagoga d'una enorme construcció.

"Podria correspondre a una cisterna monumental de grans dimensions, amb 16 pilars quadrats que subjectarien la coberta, encara que la gran escala d'accés, i sobretot el tractament monumental d'aquesta, indicarien un possible ús diferent en moments previs i posteriors", indica una nota de premsa municipal.
La reforma de la plaça, que havia de realitzar-se després de les excavacions inicials, va quedar paralitzada per aquestes troballes arqueològiques. Després de rebre l'autorització del Servei Territorial de Cultura es van reprendre els treballs i es va haver d'ampliar el sector excavat per exhumar tot el gran edifici documentat a la plaça, impedint el trànsitdels vehicles.

També es va trobar un col·lector, el qual s'ha desviat i s'ha tapat per deixar tot el recinte excavat lliure d'instal·lacions i es reconstruirà la part del mur de la cisterna que havia estat destruït per passar el col·lector. Així mateix, es realitzaran treballs de consolidació de la part superior dels murs de la cisterna per evitar el seu deteriorament.

En aquesta línia, l'alcalde Ximo Huguet Lecha ha anunciat que “una vegada es consolide, s'estudiarà la possibilitat de barrar la cisterna, tal com ha aconsellat la Conselleria de Cultura, per després procedir a la reurbanització de la plaça”.
Així mateix, ha mostrat el seu agraïment als veïns del barri per la seva comprensió i ha afirmat que "la solució que va engegar l'Ajuntament al pas de trànsit rodat després dels avanços en les excavacions arqueològiques, reforçant la senyalització i adequant els sentits de circulació en funció de les necessitats dels veïns i comerciants de la zona, ha donat molt bons resultats”, segons transcriu la nota.
Finalment, Huguet ha destacat que “seguim treballant per donar solucions ràpides i efectives als problemes que se'ns van plantejant després d'aquests descobriments, treballant conjuntament amb Conselleria perquè els veïns puguin gaudir al més aviat possible d'una plaça totalment accessible i augmenti la qualitat del seu entorn urbà, a més de preservar les troballes que suposen un valor afegit com a recurs patrimonial i turístic de la nostra ciutat”, acaba transcribint la nota de premsa de l'Ajuntament. 

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

128 fotos de la concentració de motos a Tales 2018

20/05/2018 | 22:14 h

Organitzada pel Moto Club La Pallissa aquest diumenge, 20 de maig