El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Viernes, 19 de abril de 2024

Compromís per Onda vol “fomentar una programació cultural de qualitat que ara no existeix”

27/03/2015 | 12:26 h
Comentarios
4

Compromís aposta "per renovar la programació cultural, donant-li la qualitat que es mereix el poble d'Onda i ajudant a ciutadans i ciutadanes que es preocupen per la Cultura", segons indica una nota d'aquesta coalició valencianista i progressista.

Segons transcriu la nota, "apostem per la diversitat cultural que ara ha quedat morta al poble i per la qual no s'està donant oportunitats als onders i onderes que treballen per el món de la Cultura amb qualitat i sensibilitat a tots els nivells”, afirma Emi Tirado Bodelón candidata número dos a la llista municipal de Compromís per Onda, que apareix en la foto d'arxiu, amb ulleres, al costat del candidat a l'alcaldia, Lluís Pastor Catalan, en una activitat cultural a la cafeteria Druida.

"Hem parlat amb diversos col·lectius, professionals, aficionats i empreses i són tantes les propostes que ens han paregut bones que és complicat plasmar-les totes ací. El que tenim clar és que amb els diners que s'estan gastant actualment es podria augmentar l'oferta cultural, tenint un poble actiu durant tot l'any i dotar-la d'una major qualitat”, indica Tirado en transcripció de la nota.

"Apuntar-se als circuits culturals que hi ha per tota la provincia, com és el cas del 'Reclam' en teatre, en el que estem, o de 'Castelló Negre' en festivals de cinema és molt important, però s'ha de respectar la qualitat del producte tenint en compte l'opinió de professionals i associacions, perquè ara mateix no es fa cap de les dos coses”, afegeix la candidata número dos a la llista municipal de Compromís per Onda.

"Una altra proposta és la creació d'una escola d'art infantil, on es puga aprendre vàries disciplines artístiques, fòrmules que també ajuden a crear ocupació perquè el sector cultural és un dels que més està patint la manca de professionalitat i de treball digne”, comenta Emi Tirado.

Per altra banda, Compromís per Onda proposa "traure la cultura al carrer durant tot l'any, fer cicles de teatre, de dança, o música, entre altres disciplines, i que les puga gaudir el poble, cicles que atraguen a un turisme que ara per ara la programació cultural actual no atrau” , assenyala Tirado.

Entre d'altres propostes, Compromís també aposta per "fomentar la nostra cultura i el valencià, però no només amb un menú en valencià als restaurants. Es tracta de fer teatre, música, literatura i altres arts també en valencià, per tal de donar suport als grups de música, companyies de teatre i de dança, entre altres col·lectius, que es preocupen per divulgar la la nostra llengua”,  conclou Emi Triado Bedelón.

"Compromís per Onda aposta per una diversitat cultural de qualitat per a totes les edats i tots els onders i les onderes", finalitza la nota de premsa d'aquesta coalició valencianista i progressista.
 

Comentarios:
4
Victoria.
27/03/2015 | 12:43 h
#
Precisament en estos moments tenim una oferta cultural espectacular!!! Mai havÍem tingut tanta oferta com des de fa 4 anys a ara!! Un 10 a la regidora de Cultura!!
Ondense
27/03/2015 | 21:27 h
#
La táctica de este partido es clara, hay que estar en los medios continuamente, aunque sea para presentar absurdas propuestas o para mentir como en este caso. Estoy totalmente de acuerdo con Victoria, hacía tiempo que en Onda no había una oferta cultural como la de ahora.
redaccion
31/03/2015 | 22:16 h
#
¡Hola Pregunta a la redacción (o IP 5.35.203.166)! Tu comentario está publicado.
alguien especial
01/04/2015 | 20:13 h
#
¿Este partido es un partido? Es sólo sale en los periódicos y no se entra a organizar su programa.
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.