El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Jueves, 25 de abril de 2024

Suera dedica el SOM de novembre a fer panfigo, en l’últim dia de les festes

04/11/2012 | 12:56 h
Comentarios
0

Una vintena de persones han pogut gaudir avui del Suera Obert Museu (SOM), que se celebra cada primer diumenge de mes i que en aquesta ocasió s'ha dedicat a ensenyar l'elaboració del panfigo, coincidint amb l'últim dia de les festes.

Les persones assistents han visitat les dos parades que han muntat els Comerciants de Suera i la de cistelles, que tenia també rovellons. El fort vent i la pluja, de vegades intensa, ha impedit el muntatge d'altres parades i les que hi havia han hagut de plegar abans d'hora.

Després de l'explicació a la seu del Centre Cultura Suera, entitat promotora del SOM, la vintena de persones s'ha dirigit a casa de Maria Pilar, una antiga casa de llauradors rics on elaboraven panfigo. Fins i tot dos xiquetes han ajudat la propietària de la casa a elaborar aquest dolç heretat del àrabs. En una altra casa, la del 'tio Piquer', fins a trenta persones havien treballat en la temporada d'elaboració del panfigo. El grup ha visitat després la casa, decorada encara a la manera tradicional, començant per la bodega, amb gerres per a l'oli i altres estris, como la pastera per a fer pa.

Han visitat dos cases més i han acabat la jornada, como tots els mesos, a la Casa de la Vila.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre

Últimas:

Unas setenta personas en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, en Fuentes de Ayódar

15/04/2024 | 15:25 h

(50 fotos) Unas setenta personas han participado este sábado 13 de abril en la XIX ruta senderista de la Mancomunidad Espadán Mijares, que este año se ha desarrollado íntegramente en el término municipal de Fuentes de Ayódar.