El periódico digital comarcal
Espadán - Mijares - Onda


Sábado, 25 de mayo de 2019

Suera dedica el SOM de novembre a fer panfigo, en l’últim dia de les festes

04/11/2012 | 12:56 h
Comentarios
0

Una vintena de persones han pogut gaudir avui del Suera Obert Museu (SOM), que se celebra cada primer diumenge de mes i que en aquesta ocasió s'ha dedicat a ensenyar l'elaboració del panfigo, coincidint amb l'últim dia de les festes.

Les persones assistents han visitat les dos parades que han muntat els Comerciants de Suera i la de cistelles, que tenia també rovellons. El fort vent i la pluja, de vegades intensa, ha impedit el muntatge d'altres parades i les que hi havia han hagut de plegar abans d'hora.

Després de l'explicació a la seu del Centre Cultura Suera, entitat promotora del SOM, la vintena de persones s'ha dirigit a casa de Maria Pilar, una antiga casa de llauradors rics on elaboraven panfigo. Fins i tot dos xiquetes han ajudat la propietària de la casa a elaborar aquest dolç heretat del àrabs. En una altra casa, la del 'tio Piquer', fins a trenta persones havien treballat en la temporada d'elaboració del panfigo. El grup ha visitat després la casa, decorada encara a la manera tradicional, començant per la bodega, amb gerres per a l'oli i altres estris, como la pastera per a fer pa.

Han visitat dos cases més i han acabat la jornada, como tots els mesos, a la Casa de la Vila.

Comentarios:
0
TU COMENTARIO
Nombre